Допомога в евакуації тварин з підтоплених населених пунктів

Допомога в евакуації тварин з підтоплених населених пунктів

Волонтери Товариства Червоного Хреста України під час евакуації населення із затоплених районів Херсонщини та Миколаївщини допомагали не лише людям, а й тваринкам.

У перші дні, коли вода активно прибувала, наші волонтери дістали з води рудого котика. Його доправили човном до суші та передали вже іншим волонтерам, які опікуються тваринами.

Ще одного кота, Рому, разом з його господаркою Світланою, наші волонтери врятували з району Острів, який затопило найпершим. Евакуація утруднювалася частими обстрілами.

Валентина Аркадіївна теж евакуювалася з району, який крім затоплення перебував ще й під обстрілом. З собою вона взяла тільки торбу з речами та клітку з папугою. На точці евакуації у пані Валентини з’явилися скарги на біль у серці. Наші волонтери надали першу допомогу й доправили її до лікарні.

Серед людей, яких евакуювали саме наші волонтери, була жінка, яка їхала зі стареньким псом. Це був сусідський пес, якого вона врятувала. Всю дорогу евакуації вона тримала пса на руках. Свого пса забрав її син.

Також серед евакуйованих нашими волонтерити була й черепаха Наталка, яка виїжджала разом зі своїми маленькими господарями.

Кожне життя – важливе.
Ми поруч!

Share this post