У Львові розпочалася робоча зустріч для обласних команд з напряму діяльності Українського Червоного Хреста «Догляд вдома»

У Львові розпочалася робоча зустріч для обласних команд з напряму діяльності Українського Червоного Хреста «Догляд вдома»

Протягом трьох днів учасники заходу ознайомляться із стратегію розвитку цього напрямку, сучасними практиками та перспективами розвитку соціальних послуг в країні, а також обміняються досвідом діяльності обласних організацій Товариства Червоного Хреста України.

Крім того, буде проведено додаткове навчання учасників за напрямками психосоціальної підтримки, співпраці та залученню громад й захисту інклюзії. Це сприятиме розвитку напряму «Догляд вдома» для надання більш ефективної й сталої допомоги тим, хто цього потребує, та покращення співпраці з державним і неурядовим сектором.

Соціальні помічники напрямку «Догляд вдома» допомагають у побуті людям літнього віку та особам з інвалідністю, які залишилися без підтримки. Вони допомагають прибрати оселю, приготувати їжу, замінити постільну білизну, винести сміття тощо й надають психосоціальну допомогу та інші соціальні послуги. Така допомога дуже важлива для цих людей, адже через стан здоров’я вони не можуть цього зробити самостійно.

Наразі діяльність напряму «Догляд вдома» представлена у 24 областях України та м.Києві. На супроводі соціальних помічників зараз є понад 4500 підопічних, яким на регулярній основі надається допомога.

Share this post