5 000 спальних комплектів та 54 генератори Червоний Хрест України за підтримки Фундації Кока-Кола передає українським громадам

5 000 спальних комплектів та 54 генератори Червоний Хрест України за підтримки Фундації Кока-Кола передає українським громадам

Сьогодні розпочинається передача 5000 спальних комплектів українським громадам від Товариства Червоного Хреста України та компанії Кока-Кола. Зазначена гуманітарна допомога, а саме постільні набори, надійдуть для 17 установ, що прийняли внутрішньо переміщених осіб.

Голова Львівської обласної організації Товариства Червоного Хреста України Іван Семерак акцентував: «Завдячуюючи співпраці Червоного Хреста України та компанії Кока-Кола, ми маємо змогу забезпечити людей, які проживають у модульних містечках, речами першої необхідності».

Кожен спальний комплект складається з ковдри, подушки, постільної білизни та рушника. Так, наприклад, 1410 комплектів наразі отримує модульне містечко для ВПО на Сихові у Львові.

«Дякую від громади міста Львова Червоному Хресту України та компанії Кола-Кола за посильну допомогу, яку ви надаєте внутрішньо переміщеним особам, які наразі проживать у місті», – сказав Ігор Кобрин, керівник управління соціального захисту м. Львів.

Зокрема завдяки підтримці Фундації Кока-Кола, 54 електрогенератори наразі передаються до лікарень, шкіл, дитячих садків, інтернатів та центрів для тимчасово переміщених осіб Запорізької, Львівської та Закарпатської областей. Окремо до двох генераторів отримають установи та організації, що стали центрами тимчасового розміщення внутрішньо переміщених осіб у різних областях України.

«Понад 14 років триває співпраця Червоного Хреста України з системою Компаній Кока-Кола в Україні. З початку повномасштабного вторгнення ми акумулюємо всі можливі ресурси та працюємо над тим, аби допомогти якомога більшій кількості людей, адже об’єднуючи наші зусилля, ми допоможемо багатьом людям та громадам, що опинилися у скрутному становищі», – наголосив Максим Доценко, генеральний директор Національного комітету Товариства Червоного Хреста України.

Для того, щоб продовжувати надавати ефективну допомогу місцевим громадам, Система Компаній Кока-Кола та Фундація Кока-Кола спільно з Червоним Хрестом України реалізовують важливі та потужні проєкти.

«Взимку Кока-Кола привезла в Україну 70 000 продуктових наборів для мешканців постраждалих громад та внутрішньо переміщених осіб, а зараз Фундація Кока-Кола посилює заклади, які приймають внутрішньо переміщених осіб – модульні містечка, гуртожитки, лікарні, інтернати, амбулаторії та інші, забезпечуючи їх ковдрами, подушками, постільною білизною та генераторами. Також електрогенератори поїдуть до громад у різних куточках України. Це зробить громади менш вразливими та більш захищеними, більш стійкими до викликів», – говорить Андрій Бублик, директор з корпоративних зв’язків та сталого розвитку Coca-Cola HBC в Україні, Вірменії та Молдові.

Share this post