Популяризація знань про культуру ненасилля та миру

Популяризація знань про культуру ненасилля та миру

У Львові рівні інструктори пройшли refresh за проєктом «Громадянське суспільство сприяє підвищенню стійкості в Україні».

Досвідчені інструктори з різних куточків нашої країни вже тривалий час впроваджують та популяризують напрямок гумосвіти YABC – «Молодь, як агенти поведінкових змін».

YABC – це передова ініціатива Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця створена та спрямована на зростання обізнаності й розуміння тем культури ненасильства та миру, а саме:

  • недискримінація, повага до різноманітності, міжкультурний діалог, соціальна інклюзія, гендерна рівність, запобігання насиллю.

YABC також наділяє учасників діючими інструментами з метою розповсюдження знань про культуру ненасилля та миру, що досягається через розвиток персональних навичок, а саме:

  • емпатію, активне слухання, критичне мислення, відмову від упереджень, ненасильницьке спілкування, переговори, медитація та персональна стійкість.

Програма refresh була направлена на вдосконалення інструкторами своїх інструментів, як етичних лідерів, які надихають до трансформативних позитивних змін у мисленні, ставленні до себе та інших членів громад.

Принципово важливо формувати знання та навички для позитивних змін у мисленні, що сприяють мирній взаємодії у суспільстві.

Refresh відбувся за підтримки Данського Червоного Хреста.

Share this post