Навчання для посилення потенціалу місцевих осередків Червоного Хреста України

Навчання для посилення потенціалу місцевих осередків Червоного Хреста України

У Львові 24-29 квітня 2023 року відбувся тренінг для фасилітаторів BOCA.

ВОСА (Branch Organisational Capacity Assessment) – це інструмент самооцінки, розроблений Міжнародною Федерацією Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця у 2011 році для місцевих організацій товариств. Його метою є визначення сильних та слабких сторін організації за 35 різними тематичними блоками, щоб визначити подальший вектор розвитку для посилення потенціалу організацій.

У Львові 24-29 квітня 2023 року команда тренерів ВОСА навчила 26 фасилітаторів, серед яких є співробітники Товариства Червоного Хреста України різних напрямків та активні волонтери.

Отриманий інструмент ВОСА команди фасилітаторів відпрацювали в 5 районних організаціях Львівської області, серед яких Шевченківська районна організація у Львові, а також Самбірська, Яворівська, Червоноградська та Дрогобицька районні організації Товариства Червоного Хреста України.

У 2023 році планується проведення 50 сесій BOCA в районних організаціях Товариства Червоного Хреста України для самоаналізу організацій та планування їх діяльності на рік.

Share this post