Микола Поліщук, президент Червоного Хреста України, відвідав Тернопіль

Микола Поліщук, президент Червоного Хреста України, відвідав Тернопіль

Під час робочого візиту президент Товариства Червоного Хреста України Микола Поліщук ознайомився з роботою мобільних медичних бригад Тернопільської обласної організації Товариства Червоного Хреста України, відвідав одну з локації в області, де лікарі приймають як внутрішньо переміщених осіб, так й місцеве населення.

Микола Єфремович побачив процес видачі гуманітарної допомоги в Тернопільській міській організації Товариства Червоного Хреста України, а вимушено переміщені особи поділилися історіями, як змінилися їхні життя після початку повномасштабного вторгнення.

Особливо тепла розмова була з жінкою, яка нещодавно приїхала з незламного Мелітополя, та зараз перебуває у Тернополі. Зі сльозами на очах вона розповіла як складно бачити, коли твоє місто, твою домівку руйнують ті, кого ти зовсім не кликав. В окупованому Мелітополі у жінки залишилися батьки, які досі не можуть покинути місто.

Також президент ознайомився з роботою проєкту Швейцарського Червоного Хреста у Тернопільській області та Данського Червоного Хреста, за сприяння якого відкрито Центр психосоціальної підтримки у самому центрі Тернополя.

Разом з головою Тернопільської обласної організації Товариства Червоного Хреста України Олександрою Бригадир Микола Єфремович відвідав Збаразьку районну організацію, зокрема, перший музей Червоного Хреста на Тернопільщині, який знаходиться при районній організації.

Урочистим моментом було вручення почесних нагород Товариства Червоного Хреста України голові Збаразької районної організації Товариства Червоного Хреста України Марії Милян та міському голові Збаража Роману Полікровському.

 

Share this post