Інформаційна година «Обережно, міни!» у Сумах

Інформаційна година «Обережно, міни!» у Сумах

У квітні світ відзначає Міжнародний день просвіти з питань мінної небезпеки та допомоги в діяльності, пов’язаної з розмінуванням.

Інформування населення про мінну небезпеку є надзвичайно важливим сьогодні. Завдяки поліпшенню обізнаності про мінну небезпеку знизяться ризики, пов’язані з отриманням тілесних ушкоджень в результаті підриву на мінах.

З цією метою в Сумській обласній універсальній науковій бібліотеці було організовано інформаційну годину «Обережно, міни!» за участі волонтерів-інструкторів з мінної небезпеки Сумської обласної організації Товариства Червоного Хреста України. На захід завітали студенти Сумського фахового коледжу економіки і торгівлі та Машинобудівного фахового коледжу Сумського державного університету.

Молодь отримала теоретичні знання щодо того, які існують вибухонебезпечні предмети, ознайомилася з ними через мультимедійну презентацію. Також присутні дізналися про те, як правильно поводитися з вибухонебезпечними залишками війни та куди телефонувати у разі знахідки таких.

У разі виявлення вибухонебезпечного предмета необхідно:

  • зупинитися;
  • не торкатися;
  • не панікувати;
  • телефонувати 101 чи 102;
  • сповістити інших.

Share this post