Максим Доценко на Міжнародному Форумі Реабілітації: Червоний Хрест України готовий створювати центри реабілітації

Максим Доценко на Міжнародному Форумі Реабілітації: Червоний Хрест України готовий створювати центри реабілітації

Під час Міжнародного Форуму Реабілітації у Львові Максим Доценко, генеральний директор національного комітету Товариства Червоного Хреста України, наголосив на важливості розбудови напрямку реабілітації пацієнтів в Україні та максимальному залученні державою гуманітарних організацій.

«Нове життя пацієнтів після травм та реабілітації починається насамперед у громадах, на місцях. Це довготривалий процес, де всі разом маємо забезпечити якісні послуги для комфортного проживання наших громадян. Червоний Хрест України у співпраці з державним сектором готовий створювати центри реабілітації для людей, що потребують допомоги. Також сьогодні ми розбудовуємо мережу мобільних медичних бригад Червоного Хреста України, яких наразі вже 100, і вони працюють у найвіддаленіших населених пунктах нашої держави. Окрім надання медичних послуг, вони можуть спеціалізуватись і на реабілітації. Це зараз можливо та необхідно.

Сьогодні на форумі озвучено думку щодо залучення помічників ветеранів. Мені дуже подобається ця ідея. Наші соціальні помічники також можуть допомагати не лише людям похилого віку, але й ветеранам.

Об’єднавши наші зусилля і використавши наш ресурс та досвід, ми зможемо допомогти якомога більшій кількості громадян. Це наша мета», – наголосив Максим Доценко.

Share this post