Робоча зустріч з Міністром охорони здоров’я України Віктор Ляшко та представниками Канадського Червоного Хреста

Робоча зустріч з Міністром охорони здоров’я України Віктор Ляшко та представниками Канадського Червоного Хреста

Відбулася робоча зустріч генерального директора Національного комітету Товариства Червоного Хреста України Максима Доценка та президента і генерального директора Канадського Червоного Хреста Конрада Сове з Міністром охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

Товариство Червоного Хреста України у співпраці з Canadian Red Cross підтримують сферу охорони здоров’я України в різних областях, зокрема впроваджуючи проєкт «Догляд вдома» та мобільних медичних бригад.

«Україна щиро вдячна народу Канади за потужну підтримку, яка значно посилилась з початком повномасштабної війни в нашій країні. Ми цінуємо надану допомогу, в тому числі й у сфері охорони здоровʼя. Війна є надзвичайним випробуванням, що приносить як прямі, так і непрямі втрати. Постійні руйнування інфраструктури, мостів та доріг, криза пального минулого літа, інфляція, економічні виклики та багато інших факторів змушують нас все більше уваги приділяти питанню доступності медичної допомоги для українців. Особливо тих, хто проживає у віддаленій місцевості. Тому ініціативи, які реалізує Канадський Червоний Хрест та Національний Комітет Товариства Червоного Хреста України, є вкрай важливими. Ми сподіваємося на продовження та розширення співпраці в цьому напрямі», – зазначив Віктор Ляшко.

На зустрічі обговорювали важливість концентрації зусиль на тому, аби забезпечити базову потребу українських пацієнтів у послугах первинної медичної допомоги. На сьогодні на території України вже працює 1000 соціальних помічників Товариства Червоного Хреста України, які здійснюють соціально-побутове обслуговування самотніх людей та осіб з інвалідністю. До кінця 2025 року планується збільшення їх кількості до 5000. Також по всій Україні вже працює 100 мобільних медичних бригад, які виїжджають до віддалених населених пунктів. Невдовзі їх має стати 150. У складі кожної мобільної медичної бригади працюють висококваліфіковані спеціалісти з великим медичним стажем роботи, які надають комплекс медичних та психологічних послуг.

Крім цього, учасники зустрічі зупинилися на обговоренні питань співпраці у сфері ментальної, фізичної та соціальної реабілітації, потреба у якій постійно зростає.

Share this post