Візит президента і генерального директора Канадського Червоного Хреста до Черкаської області

Візит президента і генерального директора Канадського Червоного Хреста до Черкаської області

Президент і генеральний директор Канадського Червоного Хреста Конрадом Сове та делегація представників Канадського Червоного Хреста провели дводенний робочий візит на Черкащині. Також канадську сторону представляли: директор з питань гуманітарної кризи в Україні Канадського Червоного Хреста Аскар Умарбеков та представник Канадського Червоного Хреста Ігор Дмитрюк.

Під час свого візиту до Черкас члени делегації зустрілися з начальником Черкаської обласної військової адміністрації Ігорем Табурцем, його першим заступником Наталією Кравченко, начальником Черкаської районної військової адміністрації Валерією Бандурко, директором департаменту соціального захисту населення Русланом Чикалом, начальником управління охорони здоров’я Антоніною Уманець та обговорили ряд питань подальшої співпраці та підтримки населення України.

На Черкащині Товариство Червоного Хреста України у співпраці з Канадським Червоним Хрестом підтримують сферу охорони здоров’я в різних областях, зокрема впроваджуючи проєкт «Мобільні медичні бригади». Це бригади, які виїжджають до віддалених населених пунктів в усіх чотирьох районах Черкаської області. У складі кожної мобільної медичної бригади працюють висококваліфіковані спеціалісти з великим медичним стажем роботи, які надають комплекс медичних послуг та проводять базові обстеження, у тому числі лабораторні.

На зустрічі обговорювали важливість концентрації зусиль на тому, аби забезпечити базову потребу українських пацієнтів у послугах первинної медичної допомоги. Незабаром на території Черкаської області почнуть працювати соціальні помічники Товариства Червоного Хреста України, які будуть здійснювати соціально-побутове обслуговування самотніх людей та осіб з інвалідністю.

Іншим, пріоритетним напрямком співпраці Товариства Червоного Хреста України та Канадського Червоного Хреста в Черкаській області є «Стратегія підготовки колективних центрів для розміщення ВПО». Наші спеціалісти в кооперації з ОВА роблять обстеження центрів, складають таблиці потреб та проводять ремонтні роботи на їх базі, оснащують необхідною технікою та меблями для поліпшення умов проживання внутрішньо переміщених осіб. На сьогодні, в рамках даного напрямку надано допомогу шести колективним центрам на суму близько 8 мільйонів гривень. Також розпочато роботи в нових колективних центрах.

 

Share this post