Робота команд напрямку Психосоціальної підтримки у Пунктах Незламності

Робота команд напрямку Психосоціальної підтримки у Пунктах Незламності

Через постійні відключення електроенергії без світла, а іноді також без опалення, водопостачання та каналізації, залишаються мільйони людей по всій Україні. З метою підтримки населення, створені Пункти Незламності – безпечні простори, де люди мають можливість доступу до електрики, тепла, інтернету та альтернативного живлення. За часи відключень електроенергії в різних регіонах командою напрямку психосоціальної підтримки надано таку допомогу:

 

  • У Чернівцях у громадському просторі «Гравітоні» від січня цього року проведено 9 заходів, які відвідали 85 дітей віком від 10 до 12 років. Волонтери надають підтримку як дітям, так і дорослим у разі потреби.

 

  • На Залізничному вокзалі у Хмельницькому з середини лютого цього року проведено 31 захід, під час яких надано підтримку майже 370 людям. До занять з елементами творчості для дітей можуть долучитися також дорослі, щоб корисно провести час усією родиною.

 

  • У селі Фурси, що на Київщині, Пункт Незламності облаштовано в Будинку культури, який наразі продовжує роботу. Тут з листопада 2022 року було проведено більше 10 заходів, у яких взяли участь майже 60 дітей.

 

  • У Вінницькому клубі VinSmart від початку цього року проведено 10 заходів більше, ніж для 100 дітей та підлітків. Долучитися до заходів можна за адресою: м. Вінниця, вул. Соборна, 91.

 

  • В Івано-Франківську волонтери спільно з Державною службою надзвичайних ситуацій України проводять заходи для дітей та дорослих. У Пункті Незламності на Вічевому майдані з грудня 2022 року проведено 34 заходи для більше ніж 720 людей. На локації, що знаходиться на вулиці Медичній, за січень та лютий цього року отримали емоційну підтримку майже 780 дітей та дорослих, відвідавши близько 40 занять з елементами творчості, активних ігор, сімейних заходів і інформаційних сесій.

Share this post