Робочий візит керівниці гуманітарної програми фонду «Швейцарська Солідарність» у Тернопіль

Робочий візит керівниці гуманітарної програми фонду «Швейцарська Солідарність» у Тернопіль

У Тернопіль з робочим візитом прибула керівниця гуманітарної програми фонду «Швейцарська Солідарність» Шарлін Франц. Фонд «Швейцарська Солідарність» – це організація, яка є гуманітарним підрозділом швейцарської громадської (недержавної) телерадіомовної корпорації SRG SSR (Швейцарська Асоціація Громадського Мовлення).

На початку 2022 року в рамках другої за масштабами кампанії зі збору коштів у своїй історії фонд «Швейцарська солідарність» залучив для України понад 127 мільйонів швейцарських франків. Відтоді фонд послідовно спрямовує їх на проєкти, що проводять партнерські організації фонду в Україні та сусідніх державах.

За період повномасштабного вторгнення фонд «Швейцарська Солідарність» вже передав Україні 41,4 млн швейцарських франків для допомоги постраждалому населенню, залучивши до співпраці 26 проєктів.

Наразі Шарлін прибула до м.Тернополя, щоб ознайомитися з роботою проєкту Швейцарського Червоного Хреста у Тернопільській обласній організації Товариства Червоного Хреста України, з’ясувати потреби населення та побачити результати виконаної роботи.

Разом з координаторкою проєкту Швейцарського Червоного Хреста Аннет Вонделіг та представниками організації, Шарлін Франц відвідала місця компактного проживання внутрішньо переміщених осіб на Тернопільщині, які підтримує Тернопільська обласна організація Товариства Червоного Хреста України.

Також делегат познайомилася з отримувачами допомоги за програмою «Догляд вдома» та відвідала один з пілотних проєктів, який передбачає реконструкцію для довготривалого проживання внутрішньо переміщених осіб.

Share this post