Психосоціальна підтримка у Пунктах Незламності

Психосоціальна підтримка у Пунктах Незламності

Пункти Незламності – це безпечний простір, де у людей є можливість доступу до електрики, тепла, інтернету та альтернативного живлення під час тривалих відключень електроенергії чи тепла. Від початку відключень електроенергії, які почалися восени 2022 року, у відвідувачів Пунктів Незламності з’явилася можливість отримати психосоціальну підтримку під час участі в заходах. Наразі така підтримка надається у Чернівцях, Хмельницькому, Вінниці, Фурсах Київської області та Івано-Франківську.

Доки батьки реєструються та стоять у черзі на отримання гуманітарної або грошової допомоги, волонтери проводять для дітей заняття з елементами творчості. За бажанням, батьки також можуть долучитися до заходів, щоб корисно провести час з дітьми та навчитися, як потурбуватися про себе та близьких у період постійних стресових ситуацій. Така підтримка надається у пункті «Гравітон» у Чернівцях, а також щодня – у Хмельницькому.

У селі Фурси, що на Київщині, у Будинку культури поруч з Пунктом Незламності функціонує кімната психосоціальної підтримки. Тут проводяться заняття з елементами творчості та активні ігри для підлітків, а також сімейні заходи, спрямовані на підтримку всієї родини.

У Вінниці на базі підліткового клубу VinSmart щосуботи проводяться заходи з психосоціальної підтримки для підлітків від 12 до 16 років.

В Івано-Франківську тричі на тиждень команда напрямку психосоціальної підтримки спільно з Державною службою надзвичайних ситуацій України допомагають всім, хто цього потребує. Волонтери проводять інформаційні сесії, на яких розповідають, як подолати стрес в умовах невизначеності; надають підтримку жінкам з маленькими дітьми, людям поважного віку. Для дітей та дорослих проводяться заняття з елементами творчості, активні ігри та сімейні заходи, які допомагають покращити взаємодію між членами родини.

Відвідати заходи з психосоціальної підтримки можна у таких Пунктах Незламності:

  • м. Чернівці, Пункт Незламності «Гравітон».
  • м.Хмельницький, Залізничний вокзал.
  • Київська область, с. Фурси, Будинок Культури.
  • м. Вінниця, вул. Соборна, 91, клуб VinSmart.
  • м. Івано-Франківськ, вул. Медична, 3 та Вічевий майдан.

Share this post