Без тебе ніяк: допомога Червоного Хреста України впродовж 2022 року

Без тебе ніяк: допомога Червоного Хреста України впродовж 2022 року

2022 рік назавжди змінив українців. З 24 лютого 2022 року повномасштабна війна прийшла в кожну родину і не оминула жоден дім. Війна принесла біль і страждання для цілої нації — 42 мільйони людей стали її заручниками.
8 000 волонтерів та 1 500 співробітників Товариства Червоного Хреста працюють щодня у 200 локальних організаціях по всій території України. Вони надають підтримку українцям, які зіштовхнулися з невимовними стражданнями та потребують найнеобхіднішого. І ми вдячні, що ти допомагаєш нам на цьому шляху.

Сім’ї вже отримали:

  • майже 5,9 мільйонів продуктових та понад 2 мільйони гігієнічних наборів;
  • 75 тисяч ваучерів для закупки необхідного для родини в мережах супермаркетів.

Також 300 тисяч українців знову відчули себе в безпеці, адже ми евакуювали тих, хто не міг самотужки вибратися з районів поблизу фронту. А передані нами 470 тонн медикаментів змогли врятувати не одне життя.

Без партнерів та донорів реалізувати всі добрі справи було б надзвичайно складно. Дякуємо, що серця по всьому світу відкриті для добрих вчинків. Завдяки пожертвам, 250 тисяч українців отримали своєчасну психосоціальну підтримку, адже війна посилила відчуття небезпеки та страх смерті у кожного, і вони не полишають ні вдень, ні вночі.

Загалом за цей рік до інформаційного центру Товариства Червоного Хреста України надійшло понад 550 тисяч дзвінків з різними проханнями про допомогу. Бо війна принесла тисячі смертей, незліченні каліцтва і понівечені долі мільйонів. А завдяки підтримці добрих сердець, ми допомагаємо українцям. І наші спільні результати говорять самі за себе: майже 10 мільйонів людей вже отримали потрібну допомогу. А кожен наш спільний проєкт посилює віру українців в щире добро.

Сьогодні ми будуємо тимчасові прихистки на понад 7 тисяч м², аби повернути сотням українських родин відчуття дому. Ми допомагаємо і з будівельними матеріалами тим, чиї будинки пошкоджені. Ми доставляємо обладнання, аби відновити світло та тепло у домівках. І це все завдяки підтримці добрих людей та їх пожертвам. Війна для сотень тисяч українців це і окупація та виживання без їжі, води і тепла серед зими, без будь-яких засобів зв’язку, коли не розумієш, що відбувається насправді. Наші гуманітарні вантажівки повертають життя, як тільки місто чи селище звільняють з окупації. Ми веземо ліки без яких не вижити, польові кухні із гарячими обідами, генератори для світла і зв’язку.
Ми поруч і підтримуємо найнеобхіднішим. І не зупиняємось ні на мить. Бо 2022 рік став справжнім викликом, адже повномасштабна війна принесла загрозу існування української нації. Але українці не зламалися, вистояли і стали сильнішими. Війна пробудила бажання жити, єднатися та посилила віру в добро. І сьогодні понад 34,5 мільйони людей залишаються в Україні, й потребують підтримки.

Війна це заклик до єднання.
Війна це заклик до доброти.

І в 2023 році українці відчувають доброту тисяч сердець з усього світу.

Завдяки підтримці українці вистоять.

Share this post