Максим Доценко: Червоний Хрест України протягом року повномасштабного вторгнення надав допомогу понад 10 млн людей

Максим Доценко: Червоний Хрест України протягом року повномасштабного вторгнення надав допомогу понад 10 млн людей

“Рік тому розпочалось повномасштабне вторгнення на територію України. Мільйони людей втратили своїх рідних, близьких, домівки. Мільйони – стали переселенцями та починають життя з початку. З кожним днем гуманітарна криза в Україні збільшувалась. І у цій непростій ситуації Червоний Хрест України максимально акумулював всі можливі ресурси задля підтримки української нації. Попри постійні обстріли та пошкоджену інфраструктуру, нам вдалось допомогти понад 10 млн українців. Завдяки потужній роботі команди 24/7, ми змогли забезпечити найуразливіші верстви населення речами першої необхідності, бути там, де наша допомога потрібна як ніколи”, – наголосив Максим Доценко, генеральний директор Національного комітету Товариства Червоного Хреста України.

Коли ми говоримо про гуманітарну допомогу населенню, то це не лише разова допомога у вигляді продуктових та гігієнічних наборів, яких ми розповсюдили понад 8 млн одиниць за останній рік, це і системний підхід до підтримки населення у період воєнного стану.

Протягом минулого року Червоний Хрест України започаткував нові напрямки діяльності.

Наприклад, будівництво. Завдяки програмі будівництва прихистків, тимчасове житло сьогодні мають близько тисячі людей у Львівській та Чернігівській областях. До громад Донецької, Миколаївської, Харківської, Херсонської, Київської областей нами передано 16 тис буржуйок, відремонтовано понад 4 тис м² віконних конструкцій, надано генератори на потреби 35 вокзалів, 20 лікарень. Крім того, відновлено понад 2 тис метрів високовольтних ліній електропередач в Київській області, закуплено та передано громадам для відновлення 15 км тролейбусних ліній в місті Чернігів.

Окрім проведення тренінгів з першої допомоги для населення, які від 24 лютого 2022 року відвідало понад 97 тис людей, наші фахівці інформують громадян щодо мінної небезпеки. Наразі майже 14 тис осіб стали їх слухачами.

Сьогодні українці внаслідок війни мають обмежений доступ до первинної медицини. Червоний Хрест України започаткував роботу мобільних медичних бригад, які працюють у найвіддаленіших куточках нашої країни. Відтер у 20 областях України майже 100 бригад надають безкоштовні медичні послуги населенню. Також 627 соціальних помічників Червоного Хреста України у 22 областях та місті Києві надають допомогу в 370 локаціях понад 4 тис осіб, які залишились сам на сам із своїми проблемами. Одним з пріоритетних напрямків діяльності є надання психосоціальної підтримки населенню. За рік війни 246 тис людей отримали психосоціальну підтримку від Червоного Хреста України.

Більш того, реалізується проєкти щодо грошової підтримки постраждалого населення. Мова йде про виплату людям, які наразі проживають на деокупованих територіях – по 1200 грн та виплати в рамках програми “Прихисток”, що реалізується спільно з державою – програма передбачає виплати по 900 грн тим, хто прихистив у себе переселенця.

Ми поруч!

 

Share this post