На Миколаївщині Червоний Хрест України інформує людей про ризики мін

На Миколаївщині Червоний Хрест України інформує людей про ризики мін

Діяльність Товариства Червоного Хреста України направлена на зменшення людських страждань та забезпечення людей, які постраждали від стихійних лих, збройних конфліктів й надзвичайних ситуацій, найнеобхіднішою гуманітарною допомогою. Крім того, обласні організації Товариства Червоного Хреста України проводять інформаційну діяльність, яка направлена на підтримку здоровʼя чи, навіть, на отримання навичок, які можуть врятувати життя людині – перша допомога і мінна небезпека.

Мінна небезпека – є важливим напрямком в діяльності Товариства Червоного Хреста України. Адже, майже щодня соціальними мережами поширюються відео з недбалим поводженням з вибухонебезпечними предметами. Наприклад, відео, де люди несуть в руках міни або кидають в місця їх розміщення сторонні предмети. Такі відео популяризують недбале відношення до мінно-вибухової небезпеки та навіюють хибну думку, що міни – це не страшно та безпечно.

Тому в різних областях Товариство Червоного Хреста України інформує людей, особливо дітей, про ризики такої поведінки з мінами.

Так, Миколаївська обласна організація Товариства Червоного Хреста України за лютий 2023 рік проінформувала понад 200 людей про ризики мін. Серед інформованих були люди з таких категорій вразливості – внутрішньо переміщені особи, багатодітні та малозабезпечені родини.

Пам’ятаємо!
Міна або боєприпаси – це небезпека:

  • Не наближаємось;
  • Не чіпаємо;
  • Телефонуємо 101, 102.

 

Share this post