Відкриття фотовиставки «Ми поруч» про діяльність Червоного Хреста з 24 лютого 2022 року

Відкриття фотовиставки «Ми поруч» про діяльність Червоного Хреста з 24 лютого 2022 року

Сьогодні у столиці відкрилась фотовиставка «Ми поруч» Червоного Хреста, яка присвячена діяльності від 24 лютого 2022 року.

«Світлини представлені на виставці – це кадри з реального життя українців, які потребували допомоги і отримали її від волонтерів Червоного Хреста України по всій країні. Ми вдячні фотографам, які під час евакуацій, видачі гуманітарної допомоги, надання першої допомоги зафіксували роботу наших волонтерів та показали нашу діяльність з початку повномасштабного вторгнення», – зазначив генеральний директор Національного комітету Товариства Червоного Хреста України Максим Доценко.

Завдяки підтримці Міжнародного Руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, а також українських та іноземних партнерів вже вдалося надати допомогу понад 10 млн людям, які потребували допомоги.

Фотовиставка «Ми поруч» – це унікальне зібрання фоторобіт про діяльність волонтерів Товариства Червоного Хреста України та Міжнародного Руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, які з 24 лютого 2022 року щоденно допомагають тим, хто найбільше цього потребує. Серед фотосвітлин є роботи відомих сучасних фотографів Євгена Малолєтки, Павла Петрова, Костянтина Чернічкіна, Олега Легенького та інших фотомитців.

Крім того, під час виставки проводяться інформаційні сесії від працівників та волонтерів Товариства Червоного Хреста України, де можна ознайомитись із корисною інформацією про мінну небезпеку, надання першої допомоги та першої психологічної допомоги.

Виставка проходить:
м.Київ, Український дім, вул.Хрещатик, 2.

Завтра, 22 лютого 2023 року, на виставці працюватимуть наступні локації:

  • 10:00-18:00 фотовиставка;
  • 12:00-13:30 перша допомога;
  • 15:00-16:00 перша психологічна допомога;
  • 16:00-17:00 мінна небезпека.

Вхід вільний.

__________________
Довідково
: з початку війни Товариство Червоного Хреста України надало допомогу вже понад 10 мільйонам людей. Це і гуманітарна допомога у вигляді продуктових та гігієнічних наборів для населення, і надання психосоціальної підтримки людей, що постраждали від війни, навчання першій допомозі, евакуація маломобільних, робота на місці ліквідації наслідків ракетних ударів тощо.

Діяльність Товариства Червоного Хреста України розширилась з 24 лютого 2022 року та отримала нові напрямки. Зараз співробітники та волонтери допомагають відновлювати будинки, які зазнали руйнувань від бойових дій. Спільно з органами державної влади, партнерами з індивідуального та корпоративного бізнесу організація допомагає у придбанні необхідного обладнання, побутової техніки, а також генераторів для лікарень, шкіл та садочків.

Товариство Червоного Хреста України продовжує навчати населення навичкам, які допоможуть не розгубитися під час надзвичайних ситуацій, зокрема: першій допомозі (навчено вже понад 97 тисяч людей) та інформуванню з мінної небезпеки (проінформовано майже 14 тисяч людей).

Товариство Червоного Хреста України забезпечує базові потреби населення, яке має обмежений доступ до первинної медицини та піклується про тих, хто не може зробити цього самостійно. Така допомога представлена мобільними медичними бригадами, які працюють у найвіддаленіших куточках нашої країни та роботою соціальних помічників з напрямку «Догляд вдома». Кількість мобільних медичних бригад, що на сьогодні діють в 20 областях України, росте мало не щодня. Зараз їхня кількість складає майже 100 одиниць. 627 соціальних помічників Товариства Червоного Хреста України зараз працює у 22 областях та місті Києві, надають допомогу у 370 локаціях понад 4 тисячам осіб.

Одним з пріоритетних напрямків є надання психосоціальної підтримки населенню. За рік війни 246 тисяч людей отримали психосоціальну підтримку від Товариства Червоного Хреста України.

Вся ця надпотужна діяльність стала можливою завдяки підтримці партнерів з Міжнародного Руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, які з перших днів війни активно долучилися для допомоги постраждалого населення України.

Ми поруч!

Share this post