Передача 2 генераторів до медичного закладу Києва спільно з Президентом Республіки Австрія Александром Ван дер Белленом

Передача 2 генераторів до медичного закладу Києва спільно з Президентом Республіки Австрія Александром Ван дер Белленом

Товариство Червоного Хреста України спільно з Президентом Республіки Австрія Александром Ван дер Белленом, представниками Австрійського Червоного Хреста передали 2 потужних генератори та 400 ковдр для потреб Інституту педіатрії, акушерства і гінекології ім. акад. О.М. Лук’янової НАМНУ у Києві.

Генератори будуть встановленні для забезпечення безперебійної роботи операційних приміщень, які наразі оперують найскладніших пацієнтів з усієї країни, у тому числі і з територій, де ведуться бойові дії. Своєю чергою, теплі ковдри допоможуть молодим матусям та новонародженим зігрітись у зимовий період.

Президент Республіки Австрія Александр Ван дер Беллен під час свого виступу наголосив:

«Для нас це надзвичайно приємна подія, оскільки передаємо критично важливе обладнання для лікарні. Хочу відзначити, що в Австрії багато зусиль спрямовано на допомогу українцям як від державного сектору, так і від громадських організацій та приватних осіб. Власне це і дало можливість зробити цю добру справу».

Микола Поліщук, Президент Товариства Червоного Хреста України акцентував:

«Ми протягом багатьох років тісно співпрацюємо з Австрійським Червоним Хрестом. Зокрема сьогодні наші колеги допомогли забезпечити лікарню генераторами, а значить – світлом».

Міхаель Опрісніг, Генеральний Секретар Австрійського Червоного Хреста зазначив:

«Спільно з однією з австрійських благодійних організацій ми вже передали Україні 429 генераторів, які забезпечують населення світлом. Водночас плануємо й надалі співпрацювати із Червоним Хрестом України, який долучається до багатьох наших проєктів та є активним учасником в організації допомоги тим, хто її потребує».

Максим Доценко, генеральний директор Національного Комітету Товариства Червоного Хреста України зауважив:

«Австрійський Червоний Хрест є одним з найнадійніших партнерів Товариства Червоного Хреста України протягом останніх п’ятнадцяти років. Генератори це лише частина тієї масштабної допомоги, яка постійно надається нашим громадянам. Наша співпраця триває у багатьох напрямках таких як ваучерна та грошова допомога, відбудова пошкодженого житла, мобільні медичні бригади та гуманітарна допомога».

Юрій Антіпкін, директор Інституту педіатрії, акушерства і гінекології ім. акад. О.М. Лук’янової НАМНУ наголосив:

«Подія відбулась завдяки підтримці Червоного Хреста України та Австрійського Червоного Хреста. Важливість її складно переоцінити, тому що наша медична установа створена для надання медичної допомоги вагітним та дітям. Її діяльність спрямована на допомогу саме важким пацієнтам з різними видами патологій з усієї України. Ми виконуємо функцію охорони материнства і дитинства у нашій країні. З початком війни всі наші зусилля були зосереджені на забезпеченні повноцінної роботи медзакладу, і відтепер, завдяки нашим партнерам, ми маємо можливість працювати, навіть, за відсутності світла».

Share this post