У Кам’янець-Подільському та Тернополі відкрили Центри психосоціальної підтримки

У Кам’янець-Подільському та Тернополі відкрили Центри психосоціальної підтримки

Відкрито ще два Центри психосоціальної підтримки Товариства Червоного Хреста України для допомоги людям, психічний стан яких постраждав від війни та інших стресових ситуацій. Центри відкрили у Тернополі та Кам’янець-Подільському.

Від початку війни в Україні значно зросла потреба населення в психосоціальній підтримці, адже багато людей втратили житло, були розлучені з рідними, вимушено покинули власні домівки, перебували під обстрілами чи тимчасовою окупацією. Все це негативно позначилося на психічному та фізичному здоров‘ї людей.

Щоб допомогти подолати негативні наслідки стресу на психічне здоров’я, Товариство Червоного Хреста України реалізує напрямок діяльності – психосоціальна підтримка. Команда напрямку надає допомогу тим, хто її потребує; навчає людей, як потурбуватися про власне психічне здоров’я та своїх близьких, покращити емоційний стан та підвищити стресостійкість. Все це відбувається у Центрах психосоціальної підтримки Товариства Червоного Хреста України під час проведення різних заходів, наприклад за активними іграми для дітей чи заняттями з елементами творчості. Заходи, які проводяться у Центрах, орієнтовані як на дітей, так і дорослих.

Лише за 2022 рік більше 230 000 людей отримали допомогу з психічного здоров’я та психосоціальної підтримки від Товариства Червоного Хреста України.

Наразі Центри з психосоціальної підтримки Товариства Червоного Хреста України працюють в Ужгороді, Полтаві, Львові, Хмельницькому та Івано-Франківську, а відучора – у Тернополі і Кам’янець-Подільському. Відвідати нові Центри та взяти участь у заходах можна за адресами:

  • Тернопіль: вул. Й. Сліпого, 7 (ТВЦ Атріум, 1 поверх). Графік роботи: 10:00-17:00.
  • Кам’янець-Подільський: вул. І. Огієнка, 10А. Графік роботи: 10:00-18:00.

Відкриття Центрів психосоціальної підтримки відбулося у партнерстві з Данським Червоним Хрестом.

Share this post