На Вінничині понад 3 тисячі людей отримали допомогу від Мобільних медичних бригад

На Вінничині понад 3 тисячі людей отримали допомогу від Мобільних медичних бригад

Шість мобільних медичних бригад виїжджають до населених пунктів Вінницької області, де обмежений чи зовсім відсутній доступ до медичної допомоги. Лікарі бригад оглядають пацієнтів, проводять діагностику та за потреби призначають ліки.

З липня по грудень 2022 року було здійснено 139 виїздів у 131 населений пункт, надано більше 6 000 послуг для 1 004 внутрішньо переміщених осіб та 2 065 місцевим жителям.

Мобільні медичні бригади курсують за маршрутами:

  • «Вінниця – Барська ТГ»;
  • «Вінниця – Літинська ТГ»;
  • «Вінниця – Козятинська ТГ»;
  • «Вінниця – Ладижинська ТГ»,
  • «Вінниця – Краснопільська ТГ».

«Від липня щотижня наші мобільні бригади виїжджають у найвіддаленіші населені пункти Вінничини, – розповідає медичний координатор Програми мобільних медичних бригад Товариства Червоного Хреста України у Вінницькій області Андрій Блажко. – Наша діяльність направлена на підсилення первинної ланки медичної допомоги. Завдяки партнерству з Італійським Червоним Хрестом ми маємо змогу провести вичерпний огляд пацієнтів, включаючи електрокардіографію та УЗ-діагностику, визначити рівень цукру та видати призначені ліки. Це дуже цінують наші відвідувачі, які мали досить складний доступ до медичного обслуговування».

Share this post