На Закарпатті 6,5 тисяч людей скористалися послугами медичних центрів Червоного Хреста України

На Закарпатті 6,5 тисяч людей скористалися послугами медичних центрів Червоного Хреста України

У Закарпатській області в Ужгороді, Тячеві та Рахові працюють медичні центри Товариства Червоного Хреста України. Тут медичні працівники Товариства Червоного Хреста України безкоштовно обстежують пацієнтів, проводять лабораторні та інструментальні дослідження, призначають лікування, в тому числі видають безкоштовно ліки.

За пів року роботи центрів Товариства Червоного Хреста України медичними послугами скористалися понад 6,5 тисяч громадян – містяни та внутрішньо переміщені особи.

Аналізуючи звернення людей за медичною допомогою за цей період, виявилося, що частіше звертаються пацієнти із серцево-судинними захворюваннями (63%), бронхо-легеневою патологією (8%), захворюваннями кістково-м’язової системи (6%), шлунково-кишковими розладами (5%), інші причини (18%).

За цей час медичні працівники центрів:

  • провели 818 електрокардіографічних досліджень (ЕКГ);
  • зробили 996 лабораторних тестів – визначення рівня гемоглобіну, сечової кислоти, холестерину, глюкози, тропонінів у крові, тестування на туберкульоз, вірусні гепатити, ВІЛ-інфекцію, COVID-19 тощо.

Окрім консультації лікарів, пацієнти можуть отримати безкоштовно ліки. Із загальної кількості оглянутих пацієнтів, 73% людям видані ліки для лікування наявних захворювань. Це переважно пацієнти із серцево-судинними захворюваннями, бактеріальними та вірусними інфекціями, патологіями бронхо-легеневої системи. До речі, близько 8% пацієнтів зверталися до центрів з приводу загострення хронічних захворювань, які виникли на тлі стресового стану.

Також, в медичних центрах, спеціалісти надають за потреби психологічну допомогу. За пів року було 127 звернень. Психологи Товариства Червоного Хреста України провели з ними індивідуальні консультації

Медичні центри продовжують надавати безкоштовну медичну допомогу.
Центри працюють у будні дні за адресами:

  • м.Ужгород, вул. Набережна Незалежності, 6;
  • м.Тячів, вул. Пушкіна, 62;
  • м. Рахів, вул. Шевченка, 7а.
    Попередній запис на огляд не потрібен.

 

 

Share this post