На Хмельниччині запрацював перший мобільний хаб Червоного Хреста України

На Хмельниччині запрацював перший мобільний хаб Червоного Хреста України

Хмельницька область надала прихисток тисячам родинам зі східної частини України. Більшість почала проживати у віддалених населених пунктах області, серед яких є люди літнього віку та особи з інвалідністю. Для них поїздка в місто та отримання гуманітарної допомоги є важким процесом.

Щоб підтримати тих людей, які не можуть з різних причин виїхати до міста та отримати допомогу від Товариства Червоного Хреста України, було організовано роботу мобільного хабу.

На спеціально облаштованому автомобілі з необхідним обладнанням Кам’янець-Подільська міська організація Товариства Червоного Хреста України виїжджає до віддалених населених пунктів району. Там волонтери розгортають мобільний пункт, де реалізують основні напрямки діяльності організації – видачу гуманітарної допомоги, проведення заходів із психосоціальної підтримки, навчання першій допомозі тощо.

Перший успішний виїзд мобільного хабу відбувся вчора до Китайгородської сільської ОТГ. За кілька годин роботи хабу волонтери встигли:

  • надати гуманітарну допомогу 120 ВПО, що проживають в громаді – продуктові, сімейні, гігієнічні набори та транзитні продуктові набори для 48-годинного перебування в укриттях під час повітряної тривоги тощо;
  • провести заходи з психосоціальної підтримки для дітей ВПО;
  • надати консультації та поінформувати громадян щодо можливостей та порядку отримання послуг, які надають Мобільні медико-психологічні бригади, Центри гігієни тощо.

Це перший в Україні мобільний хаб Товариства Червоного Хреста України. Його реалізація стала можливою завдяки програмі BraVo.

З питань організації виїздів мобільного хабу до територіальних громад Кам’янець-Подільського району звертатись до міської організації Товариства Червоного Хреста України.

 

Share this post