26 пацієнтів евакуювали Загони швидкого реагування з херсонської лікарні

26 пацієнтів евакуювали Загони швидкого реагування з херсонської лікарні

Одна з найбільших евакуацій з Херсонщини – Загони швидкого реагування Товариства Червоного Хреста України евакуювали 26 пацієнтів з медичного закладу міста.

Херсон щодня по декілька разів обстрілюється. Є великий ризик небезпеки для медичних закладів та пацієнтів, які в них лікуються.

Щоб допомогти виїхати з-під обстрілів пацієнтам однієї з херсонської лікарні, волонтери Загону швидкого реагування Національного комітету Товариства Червоного Хреста України, які чергують на сході країни, виїхали на допомогу Загону швидкого реагування Миколаївської обласної організації Товариства Червоного Хреста України. Завдяки спеціально обладнаному авто, що подарували колеги з Чеського Червоного Хреста, евакуація стала набагато оперативнішою, адже на авто можна вивезти одночасно 9 пацієнтів у положенні лежачи.

26 пацієнтів волонтери Товариства Червоного Хреста України евакуювали з лікарні до залізничного вокзалу. А тут вже медичні працівники на евакуаційному потязі «Лікарі без кордонів» транспортували людей до Львова.

У Львові знадобилося 26 карет «швидкої допомоги», аби транспортувати пацієнтів з евакуаційного потягу до різних закладів охорони здоров’я міста.

Загони швидкого реагування Товариства Червоного Хреста України – приклад великої сили єднання!

Вони завжди там, де найбільше потрібна допомога, ризикуючи, допомагають українцям у цей складний для всієї країни час.

Share this post