Передача медичного обладнання Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центру у Львові

Передача медичного обладнання Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центру у Львові

Сьогодні, 19 січня 2023 року, Товариство Червоного Хреста України передало медичне обладнання Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центру (ЗУСДМЦ). Передача медичного обладнання відбувалася за донорської підтримки Червоного Хреста Чеської Республіки.

Товариство Червоного Хреста України передало близько 10 тонн обладнання на загальну суму понад 16 млн грн. До переліку увійшли сучасні електроліжка для пацієнтів, монітори контролю життєво важливих показників, медичні каталки, комплекти (рюкзаки) для надання першої допомоги, автоматичні прилади для непрямого масажу серця, тонометри, пульсоксиметри, діагностичні ліхтарики, фонендоскопи, електронні термометри, а також близько 500 упаковок з товарами медичного призначення (хірургічний шовний матеріал).

У передачі обладнання брали участь:

  • Микола Поліщук – президент Товариства Червоного Хреста України;
  • Андрій Синюта – директор Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центра;
  • Орест Черемис – директор Департаменту охорони здоров’я Львівської обласної держадміністрації;
  • Юрій Холод – заступник голови Львівської обласної ради.

«Товариство Червоного Хреста України разом з партнерами по Міжнародному Руху докладає максимум зусиль для полегшення гуманітарної ситуації в Україні. Ми знаємо наскільки важлива сьогодні підтримка української медицини і робимо все залежне від нас в цьому напрямі: передаємо обладнання та гуманітарну допомогу лікарням, підтримуємо роботи мобільних медичних бригад, впроваджуємо програми психологічної реабілітації населення, відбудовуємо лікарні, надаємо медичним закладам генератори», – акцентував Микола Поліщук.

Під час передачі гуманітарної допомоги директор ЗУСДМЦ Андрій Синюта зазначив:

«Ми готові працювати й надалі надавати медичну допомогу у повному обсязі. Але наша стійкість та ефективність сьогодні залежать від багатьох факторів. У тому числі – від допомоги благодійних організацій, яка сьогодні є надзвичайно потрібною. Тому щиро дякуємо за вагоме підсилення наших можливостей. Ми переконані, що допомога українським дітям, як і перемога України, – це насамперед спільні зусилля. Сподіваємось, що разом ми зможемо рятувати ще більше дітей».

«Лікування діток складається з багатьох компонентів. Крім медикаментів і лікарського догляду, велике значення має перебування пацієнта укомфортних умовах. Тому ініціатива Товариства Червоного Хреста України має вагоме значення. Завдяки новому обладнанню Центр матиме змогу ще ефективніше надавати комплексну допомогу маленькимпацієнтам. Хочу відзначити, що це ключовий заклад, який від початку повномасштабного вторгнення прийняв велику кількість важкохворих дітей з онкологічними, онкогематологічними, нефрологічними патологіями з усієї України, і продовжує це робити сьогодні», – подякував представникам Товариства Орест Чемерис.

«Від імені Львівської обласної ради щиро дякую за вагому допомогу спеціалізованій дитячій лікарні, яка стала не тільки опорним медзакладом для лікування маленьких пацієнтів з дуже важкими хворобами, а й однією з ключових установ, де кооперуються медики з цілого світу. Велика шана та подяка зацей вагомий вклад для дітей, які сьогодні є нашим майбутнім. А також за ту щоденну величезну допомогу, яку організація надає українцям під час війни», – сказав Юрій Холод.

Share this post