Евакуація з Херсонщини

Евакуація з Херсонщини

Щоб рідні були разом: Загін швидкого реагування Товариства Червоного Хреста України евакуює маломобільних літніх людей з-під обстрілів Херсонщини до безпечних місць поруч із сім’єю. Бабусі та дідусі через стан здоров’я потребують сторонньої допомоги під час евакуації, а дехто – й спеціального обладнання чи транспортного засобу. Ще є люди, які вчора мали дах над головою, а вже сьогодні після обстрілів – не мають нічого, крім життя.

«Нам по 81. Пряме влучання в будинок. Дивом вижили й не поранені. В мене уламок в товстих вовняних шкарпетках застряг. Диво», – ділиться дідусь, хатку якого зруйновано обстрілами.

Галині Степанівні трохи більше за 80 років. Вона з чоловіком мешкають в одному з районів Херсону, де щодня по декілька разів лунають вибухи та руйнуються об’єкти цивільної інфраструктури. Через стан здоров’я жінка не може самостійно пересуватися. Всю тимчасову окупацію міста за нею доглядав чоловік, але у результаті нещодавніх обстрілів, його було поранено.

Волонтери Загону швидкого реагування Миколаївської обласної організації Товариства Червоного Хреста України, які щодня здійснюють евакуаційні рейси до Херсону, допомагають такій категорії населення, щоб самотні літні люди були у безпеці та поруч з рідним.

Ми поруч.

Share this post