Червоний Хрест та «Samsung Electronics Україна» забезпечили найбільш вразливі верстви населення гуманітарною допомогою на суму $6 млн

Червоний Хрест та «Samsung Electronics Україна» забезпечили найбільш вразливі верстви населення гуманітарною допомогою на суму $6 млн

Товариство Червоного Хреста України за донорської підтримки «Samsung Electronics Україна» організували надання гуманітарної допомоги найбільш вразливим верствам населення на суму $6 млн, з яких:

  • $5 млн спрямовано на придбання медичного обладнання для лікарень та закупівлі предметів першої необхідності (зокрема продуктових наборів та ваучерів на купівлю продуктів харчування);
  • $1 млн призначено для забезпечення споживчою електронікою. Товариство Червоного Хреста України передало у лікарні, дитячі будинки та тимчасові прихистки по всій країні пральні машини, мікрохвильові печі, холодильники, а також морозильні камери медичного призначення.

МЕДИЧНЕ ОБЛАДНАННЯ

Починаючи з березня 2022 року в медичні установи Харківської, Київської, Миколаївської, Чернігівської, Тернопільської, Сумської та Дніпропетровської областей передано:

  • товари медичного призначення — 32 084 одиниці (кровоспинні турнікети та джгути, матеріали для операцій і набори для тестування інфекційних захворювань);
  • медичне обладнання — 16 одиниць (відеоскопічна та рентгенівська системи, електрохірургічні та наркозно-дихальні апарати й хірургічні столи);
  • медичне обладнання для новонароджених — 69 одиниць (операційні столи, апарат штучної вентиляції легень, УЗД, діагностична ультразвукова система, інкубатори для новонароджених і дитячі ліжка).

Передача медичного обладнання відбувалась як за участі Міністерства охорони здоров’я України, так і безпосередньо медичним установам, зокрема НДСЛ «Охматдит», центрам акушерства, інститутам, лікарням швидкої медичної допомоги, обласним та районним лікарням, перинатальним центрам.

«Апарат (рентгенівська флюороскопічна система OSCAR Classic, — ред.), який отримала наша установа, щодня допомагає рятувати життя людей. Наше обладнання вже виходить із ладу, оскільки закуповувалося 15 років тому. Саме завдяки новому апарату ми не зупинилися, а змогли далі проводити операції. Слід зазначити, що протягом року в нашій операційній здійснюється майже 600 хірургічних втручань, які пов’язані з порушеннями ритму серця»,зазначив Валерій Залевський, завідувач відділення Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. М. М. Амосова.

ПІДТРИМКА ПРОДУКТАМИ ХАРЧУВАННЯ

За фінансової підтримки «Samsung Electronics Україна» найбільш вразливим верствам населення передано:

  • 77 400 продуктових наборів;
  • 6 800 комплектів продуктових ваучерів.

ПОБУТОВА ТЕХНІКА

Майже тисячі закладам соціального та медичного профілів передано 3 367 одиниць техніки.

А саме:

  • 1042 пральні машини,
  • 371 холодильник,
  • 1867 мікрохвильових печей,
  • 87 медичних морозильних камер.

«Ми отримали пральні машини й мікрохвильові печі та вже встановили їх у відділеннях. Дуже вдячні за цю допомогу, оскільки вона вкрай важлива для нашого лікувального закладу, що приймає дітей з південного регіону. Окрім того, до нас надходять усі екстрені виклики: дітей з травмами, дітей з пологових будинків. Є діти, які перебувають у нас тривалий час, і з ними поруч батьки. А побутова техніка значно поліпшує умови у відділені»,прокоментувала Світлана Дікал, заступниця директора з медсестринства Одеської обласної дитячої клінічної лікарні.

Завдяки «Samsung Electronics Україна» майже 200 людей, у яких зруйноване житло, зокрема в Маріуполі, мають комфортніші умови проживання в нових наданих державою помешканнях.

«Ми приїхали з Маріуполя. Маємо троє діток. У будинок, де знаходилася наша квартира, влучили ракети. Наразі живемо в родичів. Завдяки цій програмі тепер переселимося в затишну, дуже світлу й гарну квартиру в Борисполі»,розповіли Яна та Олександр, які переїхали до Борисполя з Маріуполя.

Нагадаємо, Міністерство розвитку громад та територій України у межах державної програми соціального житла придбало 60 квартир у чотирьох областях: Житомирській, Сумській, Київській та Чернігівській. Товариство Червоного Хреста України за донорської підтримки «Samsung Electronics Україна» облаштувало квартири необхідною побутовою технікою, посудом і комплектами постільної білизни. Зокрема надано 52 мікрохвильові печі, 52 холодильники, 52 пральні машини, 200 матраців, 260 комплектів постільної білизни, 260 ковдр, 520 рушників.

«Червоний Хрест України майже цілодобово допомагає людям, які постраждали від війни в Україні, та робить усе можливе, щоб подолати гуманітарну кризу. Ми вдячні компанії Samsung Electronics за масштабну допомогу українцям, це був дуже вагомий внесок, бо своєчасне надання медичного обладнання в лікарні може врятувати тисячі життів, а побутова техніка зробить життя людей комфортнішим»,зазначив Максим Доценко, генеральний директор Національного комітету Товариства Червоного Хреста України.

«Процвітання та розвиток країни залежить від добробуту її громадян. Тож “Samsung Electronics Україна” надає підтримку людям, які опинилися в скрутному становищі та були вимушені залишити свої домівки. Ми дякуємо всім партнерам, які брали участь у реалізації проєкту, адже в ці складні часи взаємодія та співпраця важливі як ніколи. Віримо, що спільними зусиллями ми швидше відновимо Україну»,прокоментував Денні Рю (Danny Ryu), президент «Samsung Electronics Україна».

 

_____________________

Довідково:

Товариство Червоного Хреста України (ТЧХУ) — найбільша гуманітарна організація в Україні, що вже 104 роки спрямовує свої зусилля на захист життя, здоров’я та гідності людей. З 24 лютого надало допомогу понад 9 млн людей в Україні, які постраждали від війни. ТЧХУ є одним із 192 національних товариств Міжнародного Руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця. В Червоному Хресті України 24 обласних та понад 200 районних організацій, в яких близько 8000 волонтерів.
Про Samsung Electronics Co., Ltd.
Samsung втілює в життя передові ідеї та впроваджує передові технології, надихаючи людей і формуючи майбутнє споживчого ринку в світі смартфонів, телевізорів, носимих пристроїв, планшетів, побутових приладів, медичних пристроїв, мережевих систем, рішень пам’яті, напівпровідників, ливарного виробництва та світлодіодних рішень. Для отримання більш детальної інформації відвідайте Samsung Newsroom.

Share this post