Зустрічі з родинами, чиї рідні вважаються зниклими безвісти чи військовополоненими

Зустрічі з родинами, чиї рідні вважаються зниклими безвісти чи військовополоненими

У рамках реалізації проєкту «Відновлення родинних зв’язків» на базі Миколаївської обласної організації Товариства Червоного Хреста України відбулась зустріч сімей, родичі яких вважаються безвісти зниклими або військовополоненими. На зустрічі були представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста та Товариства Червоного Хреста України.

Під час зустрічі обговорювалися питання щодо пошуку рідних, допомоги та підтримки таких родин. Представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста розповіли про дію норм міжнародного гуманітарного права та діяльність зі встановлення долі військовополонених і зниклих безвісти осіб.

Усі сім’ї, родичі яких є військовополоненими або безвісти зниклими, можуть звернутися до Миколаївської обласної організації Товариства Червоного Хреста України:

  • для оформлення запиту про розшук рідного;
  • за гуманітарною допомогою – Центр видачі гуманітарної допомоги працює з понеділка по п’ятницю 10:00-15:00 за адресою: м.Миколаїв, пр.Центральний, 101;
  • психологічною підтримкою – Центр Психосоціальної підтримки працює з понеділка по п’ятницю 09:00-18:00 за адресою: м.Миколаїв, пр.Центральний, 21.

Телефон «гарячої лінії» Миколаївської обласної організації Товариства Червоного Хреста України – 0 800 339 801.

Схожа зустріч була організована й у Харківській обласній організації Товариства Червоного Хреста України.

Такі зустрічі дуже емоційні, адже це великий біль та сум, коли не знаєш долю своїх рідних.

Зустрічі з родинами зниклих безвісти та полонених з представниками Товариства Червоного Хреста України та Міжнародного Комітету Червоного Хреста спрямовані на:

  • підтримку родин;
  • пошук відповідей на питання щодо долі рідних;
  • відновлення родинних зв’язків.

Крім того, в рамках діяльності проєкту з «Відновлення родинних зв’язків» надається допомога в питаннях матеріальної, психологічної та юридичної підтримки.

Така діяльність відбувається також у Чернігові, Черкасах, Сумах, Харкові та Дніпрі. Детальніше можна дізнатися в обласних організаціях.

Звернутись з питань пошуку рідних та відновлення родинних звʼязків можна до:

______________________________
Довідково:

З 24 лютого по 14 грудня 2022 року до Товариства Червоного Хреста України як на національному, так і на регіональному рівнях з метою пошуку інформації про близьких і втратою зв’язку з рідними внаслідок збройного конфлікту звернулися 14 760 громадян. По цих запитах було відкрито 2 252 розшукові справи. Всі інші запитувачі отримали від фахівців Служби розшуку та відновлення родинних зв’язків роз’яснення/рекомендації або контакти організацій і установ для подальших звернень, щоб розвʼязувати зазначені питання. Розшукова робота по 164 справам закінчена з позитивним результатом.

Share this post