З початку війни Червоний Хрест України надав допомогу майже 10 мільйонам людей

З початку війни Червоний Хрест України надав допомогу майже 10 мільйонам людей

З початку війни Товариства Червоного Хреста України надав допомогу майже 10 мільйонам людей – про це сьогодні говорили під час брифінгу представники організації.

«Сьогодні говоримо про діяльність Червоного Хреста України в умовах війни. Як і усі громадяни України, ми зіштовхнулися з певними труднощами у перші дні війни, але 24 лютого ми не були розгублені. Нами швидко організовано та налагоджено комунікацію з усіма місцевими організаціями Червоного Хреста України, а це понад 200 осередків. При тому, що маємо 21 пошкоджений чи зруйнований офіс по країні. Ми продовжуємо працювати злагоджено та ефективно всі ці 300 днів, надаючи допомогу тим, хто її потребує», – сказав президент Червоного Хреста України Микола Поліщук.

В умовах повномасштабної війни Товариство Червоного Хреста України надало допомогу майже 10 млн людей, а це і продуктові набори у кількості понад 4 млн одиниць та майже 2 млн одиниць гігієнічних наборів загальною вагою понад 30 тис тонн. Також населенню видано понад 400 тонн медикаментів. Крім того, до інформаційного центру Червоного Хреста України за цей час надійшло понад півмільйона дзвінків, які опрацьовано, зокрема надано необхідну інформацію чи консультацію.

Варто наголосити, що за підтримки Товариства Червоного Хреста України впроваджені державні програми, які допомагають постраждалим від війни особам. Наразі це програма «Прихисток», в рамках якої надається компенсації витрат тим, хто прийняв у себе ВПО у зимовий період 900 грн і 450 грн у літній, а також допомога у розмірі 1200 грн для жителів деокупованих територій.

«Наголошую, Червоний Хрест України сьогодні є єдиною недержавною організацією, що бере активну участь у відбудові інфраструктури країни та фінансує державні бюджетні програми», – заявив віцепрезидент Товариства Червоного Хреста України Павло Розенко під час брифінгу.

Для безперебійної роботи залізничних вокзалів країни в умовах повномасштабної війни Товариство Червоного Хреста України передало 35 генераторів «Укрзалізниці». Усього в рамках підготовки до зими передано 240 генераторів різної потужності медичним закладам та іншим установам.

«З 24 лютого ми цілодобово, 7 днів на тиждень, працювали, надаючи допомогу на місцях влучань снарядів. Під час комендантської години ми забезпечили людей, які знаходилися у метро, продуктами та водою, організували цілодобові чергування на залізничних вокзалах, де також надавали не лише чай чи їжу, але і підтримку людям», – сказав Тарас Логгінов, командир загону швидкого реагування Національного комітету Товариства Червоного Хреста України.

Сьогодні загони швидкого реагування одними з перших з’являються на місцях ракетних обстрілів, надаючи першу допомогу та першу психологічну допомогу населенню. Також евакуйовують населення з територій, де була загроза життю. На сьогодні евакуйовано понад 308 тис осіб.
Наразі загони швидкого реагування складаються з 450 волонтерів.

«За період війни Київська міська організація Червоного Хреста України залучила понад 30 тис тонн гуманітарної допомоги. Ми об’єднали 400 волонтерів. Це люди різних професій та різного соціального статусу, але всіх їх згуртувала спільна мета – допомога ближньому», – зазначила голова Київської міської організації Товариства Червоного Хреста України.

«Одним з пріоритетних напрямків нашої діяльності в умовах війни є забезпечення базових потреб населення, до яких відноситься первинна медична допомога та догляд за літніми та одинокими людьми вдома. Наразі у 21 області Україні працюють 84 мобільні медичні бригади, 565 помічників, які надають медичні консультації у найвіддаленіших куточках нашої країні», – акцентував Олександр Бабенко, керівник департаменту охорони здоров’я та опіки Національного комітету Товариства Червоного Хреста України.

Share this post