У Хмельницькому відкрили Центр психосоціальної підтримки Червоного Хреста України

У Хмельницькому відкрили Центр психосоціальної підтримки Червоного Хреста України

Щоб потурбуватись про психічне здоров’я постраждалого населення Товариством Червоного Хреста України (ТЧХУ) за підтримки Данського Червоного Хреста сьогодні відкрито центр психосоціальної підтримки ще в одному місті України – Хмельницькому.

Через ескалацію збройного конфлікту в Україні потреба в психосоціальній підтримці населення, особливо родин, які вимушено покинули власні домівки, значно зросла. Для допомоги людям, які постраждали, в місті Хмельницький почав функціонувати Центр психосоціальної підтримки. За визначеним графіком у центрі проводяться сімейні заходи, заняття з елементами творчості для груп дітей та дорослих, активні ігри, а також інформаційні сесії, на яких батьки можуть дізнатися, як потурбуватися про власне благополуччя та психічне здоров’я їх дітей. Всі заходи мають на меті допомогти учасникам відновити відчуття безпеки, покращити власний емоційний стан, а також корисно провести час з близькими та друзями.

У центрі є облаштована кімната для проведення занять з елементами творчості, інша функціонує як простір дружній до дитини, де хлопчики та дівчата можуть прийти програтись, а також є зона для проведення тренінгів, навчальних сесій для населення та для волонтерів ТЧХУ. Приміщення має укриття на випадок повітряних тривог, а загальна атмосфера є додатковою емоційною підтримкою для кожного відвідувача.

Діяльність з психосоціальної підтримки у Хмельницькій області впроваджується з червня 2022 року. Наразі окрім центру працює 17 локацій, на яких також проводяться заходи з психосоціальної підтримки для дітей та дорослих. На листопад 2022 року волонтери провели 1124 заходів, під час яких надали психосоціальну підтримку 10 442 дитині.

Зареєструватися для участі у заході або дізнатися, як отримати психосоціальну підтримку, можна, звернувшись до Хмельницької обласної організації ТЧХУ.

Share this post