Дводенний тренінг з МГП для викладчів та науковців юридичних спеціальностей

Дводенний тренінг з МГП для викладчів та науковців юридичних спеціальностей

Товариство Червоного Хреста України розпочало дводенний тренінг з міжнародного гуманітарного права для викладчів та науковців юридичних спеціальностей.

Сьогодні, в умовах війни, важливо розповсюджувати знання з норм і правил ведення війни, адже ціллю міжнародного гуманітарного права (МГП) є гуманізація ведення воєнних дій і полегшення страждань жертв війни. Співпрацюючи з викладачами вищих навчальних закладів Товариство Червоного Хреста України популяризує МГП серед молоді країни.

На дводенному тренінгу з МГП, який проходить у Києві, спеціалісти Товариства Червоного Хреста України інформують викладачів про форми й методи викладання МГП серед студентів та слухачів, а також проводять дискусію з цього питання.

Участь у тренінгу беруть викладачі Львівського, Сумського, Харківського національних університетів, Київського інституту міжнародних відносин КНУ ім. Шевченка та Київського національного економічного університету, а також представники Тренінгового центру прокурорів України, Української Гельсінської Спілки з прав людини, Міжнародного Комітету Червоного Хреста, громадських організацій.

Організація тренінгу відбувається у партнерстві з Українською Асоціацією міжнародного права, в рамках спільного проєкту СR4U з Danish Red Cross in Ukraine.

Share this post