У Львові відкрили центр психосоціальної підтримки Червоного Хреста України

У Львові відкрили центр психосоціальної підтримки Червоного Хреста України

Через низку кризових подій, що відбуваються в країні, та постійну невизначеність, люди можуть втратити відчуття безпеки та зіткнутися зі стресом, з яким не здатні впоратися самостійно. Щоб потурбуватись про психічне здоров’я кожного, хто цього потребує, Товариство Червоного Хреста України (ТЧХУ) за підтримки Данського Червоного Хреста продовжує відкривати центри психосоціальної підтримки в різних містах України.

Для допомоги місцевим мешканцям і родинам, які вимушено покинули власні домівки та переїхали до Львова, почав функціонувати Центр психосоціальної підтримки. 2 рази на тиждень в спеціально облаштованому приміщенні проводитимуться заняття з елементами творчості та активні ігри для дітей та дорослих. Всі заходи спрямовані мають на меті допомогти учасникам відновити відчуття безпеки, покращити власний емоційний стан, а також корисно провести час з близькими та друзями.

В іншому приміщенні вже відбувся перший тренінг з психосоціальної підтримки для волонтерів та співробітників, під час якого учасники отримали навички правильного надання базової психосоціальної підтримки різним категоріям населення. А під час волонтерської зустрічі команда познайомилася, мала можливість обмінятися досвідом і отримала важливу інформацію, щоб в подальшому ефективно та вчасно надавати підтримку всім, хто цього потребує.

Share this post