У Полтаві відкрився Центр психосоціальної підтримки

У Полтаві відкрився Центр психосоціальної підтримки

Турбота про психічне здоров’я – основне завдання команди напрямку психосоціальної підтримки Товариства Червоного Хреста України (ТЧХУ). Під час кризових подій, особливо в період війни, кількість людей, які потребують допомоги, значно зросла. З метою забезпечення якісної підтримки та турботи про психічне здоров’я постраждалого населення в листопаді 2022 року в Полтаві відкрився Центр психосоціальної підтримки (ПСП) за підтримки Данського Червоного Хреста.

Центр можуть відвідувати як дорослі, так і діти різного віку. У приміщенні знаходиться декілька кімнат, одна з яких функціонує як простір дружній до дитини, де хлопчики та дівчата можуть прийти програтись, а також взяти участь в заняттях за визначеним графіком. Окрім того, в Центрі ПСП облаштована зона для заходів з метою психосоціальної підтримки для дорослих, кімната для проведення тренінгів, навчальних сесій для населення та для волонтерів ТЧХУ.

У Центрі проводяться сімейні заходи, заняття з елементами творчості для груп дітей та дорослих, а також організовуються активні ігри для найменших відвідувачів.

Мета заходів з психосоціальної підтримки – допомогти учасникам зняти емоційну напругу, знайти способи подолання стресу, відчути себе у безпеці, заспокоїтися, а головне – корисно провести час з близькими та друзями.

Взяти участь у заході можна за попередньою реєстрацією, звернувшись до Полтавської обласної організації ТЧХУ. 

До кінця 2022 року планується відкриття центрів ПСП ще в декількох обласних центрах України. Слідкуйте за нашою подальшою інформацією, щоб не пропустити новини щодо створення таких додаткових ПСП Центрів.

 

Share this post