Червоний Хрест України та радіо DJ FM створили спільний чотирисерійний соціально-пізнавальний проєкт «Хто ти насправді, Червоний Хрест?»

Червоний Хрест України та радіо DJ FM створили спільний чотирисерійний соціально-пізнавальний проєкт «Хто ти насправді, Червоний Хрест?»

Товариство Червоного Хреста України та радіо DJ FM створили спільний чотирисерійний соціально-пізнавальний проєкт «Хто ти насправді, Червоний Хрест?», де дають відповіді на актуальні запитання про структуру і діяльність міжнародного червонохресного руху та норми міжнародного гуманітарного права. Товариство Червоного Хреста України пояснило структуру Міжнародного Руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, їх основні функції та напрями діяльності, як Товариство Червоного Хреста України допомагає населенню під час війни в Україні та деякі аспекти міжнародного гуманітарного права.

Передусім проєкт покликаний привернути увагу до галузі міжнародного гуманітарного права та підвищити обізнаність населення.

«Сьогодні весь світ змінюється. І Червоний Хрест України також змінюється. Наша діяльність розширилась – ми продовжуємо надавати допомогу тим, хто її потребує. Але етичний кодекс та 7 Основоположних принципів, на яких базується діяльність червонохресного руху – залишаються незмінними», – зазначив генеральний директор Національного комітету Товариства Червоного Хреста України Максим Доценко.

Детальніше про проєкт «Хто ти насправді, Червоний Хрест?» можна дізнатися на офіційних сторінках у соціальних мережах Товариства Червоного Хреста України та на сайті.

  • Перший випуск присвячений місії червонохресного руху та історії найбільшої гуманітарної організації у світі. Про те, хто був засновником Міжнародного Руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця та які ідеї було закладено в організацію, розповідають заступниця генерального директора Національного комітету Товариства Червоного Хреста України Олена Стокоз та юрист-міжнародник В’ячеслав Маєвський. Прослухати можна тут. 

  • У другому випуску генеральний директор Національного комітету Товариства Червоного Хреста України Максим Доценко та його заступниця Олена Стокоз розповідають, які наразі ключові напрямки роботи, кому допомагає Товариство Червоного Хреста України та хто і як може отримати гуманітарну допомогу . Прослухати можна тут.

  • У третьому випуску заступниця генерального директора Національного комітету Товариства Червоного Хреста України Олена Стокоз та юрист-міжнародник В’ячеслав Маєвський розповідають про створення емблем гуманності та їх функції, і, що важливо, хто, коли та у яких випадках може використовувати емблему Червоного Хреста. Прослухати можна тут.

 

  • У четвертому випуску проєкту обговорюються питання кібервійн та кібероперацій у контексті міжнародного гуманітарного права, зокрема як цей новий вимір поля бою регулюється у ньому, а також про можливу небезпеки для цивільного населення таких операцій. Прослухати можна тут. 

Share this post