У Запоріжжі Загін швидкого реагування Червоного Хреста України брав участь у штабних тренуваннях на випадок аварії на Запорізькій АЕС

У Запоріжжі Загін швидкого реагування Червоного Хреста України брав участь у штабних тренуваннях на випадок аварії на Запорізькій АЕС

Учасники навчань відпрацювали алгоритм спільних дій, спрямованих на збереження життя та здоров’я населення в умовах можливої радіаційної загрози.

Під час заходу волонтери, рятувальники, представники поліції, органи управління і цивільного захисту, медики та працівники обласного лабораторного центру відпрацювали взаємодію при організації та проведенні транспортних евакуаційних перевезень населення, рятувальних та інших невідкладних робіт. За симуляційним сценарієм евакуація населення із зони можливого радіаційного забруднення здійснювалася залізничним транспортом – потяг з людьми прибув на проміжний пункт евакуації, де було проведено дезактивацію прибувшого залізничного транспорту з контрольним виміром рівня радіаційної небезпеки та організацію роботи пунктів безпеки для допомоги людям.

У пунктах безпеки громадяни проходили санітарну обробку, перевдягались у чистий одяг, їм вимірювали рівень радіаційного забруднення та у разі потреби надааали першу чи медичну допомогу.

Волонтери Загону швидкого реагування Запорізької обласної організації Товариства Червоного Хреста України безпосередньо брали участь у деконтамінації, первинному сортуванні, надання першої допомоги постраждалим, реєстрації та зборі даних евакуйованих, видачі харчових наборів та супроводі евакуйованих до транспорту.

Фото: Oleksandr Sharma.

 
 
 
 
 

Share this post