З робочим візитом Ірина Верещук відвідала Дніпропетровську область та поспілкувалася з представниками Червоного Хреста України

З робочим візитом Ірина Верещук відвідала Дніпропетровську область та поспілкувалася з представниками Червоного Хреста України

Наразі на Дніпропетровщині зареєстровано близько 300 тисяч внутрішньо переміщених осіб, з них понад 53 тисячі — це люди пенсійного віку, 13 тисяч — особи з інвалідністю та маломобильні люди, 80 тисяч — діти.

Віцепрем’єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук з робочим візитом відвідала один з центрів надання допомоги ВПО. Вона зустрілась з родинами, які виїхали з «гарячих точок», зокрема з найвразливішими верствами населення: багатодітними родинами, маломобільними самотніми людьми, особами з інвалідністю.

«Гуманітарний фронт – це саме те, що ми, як суспільство, маємо робити – об’єднатися, змобілізуватися та допомогти тим, кому буде дуже важко пройти цю зиму, допомогти тим, хто є найвразливішим», – зазначила Ірина Верещук.

Під час зустрічі відбувалася видача гуманітарної допомоги волонтерами і співробітниками Дніпропетровської обласної організації Товариства Червоного Хреста України. Ірина Верещук поспілкувалася також із представниками Товариства Червоного Хреста України про гуманітарну підтримку ВПО, у тому числі допомогу родинам у підготовці до настання періоду холоду.

З початку війни допомогу від Товариства Червоного Хреста України отримало понад 6 млн. українців, у тому числі 400 тисяч ВПО надана допомогу саме від Дніпропетровської обласної організації Товариства Червоного Хреста України. Це і забезпечення людей продуктовими наборами, і організація гарячого харчування, надання гігієнічних засобів, питної води, дитячого харчування, підгузків, ковдр, кухонних та спальних наборів тощо. Крім того, волонтери регулярно проводять заходи з психосоціальної підтримки населення, аби допомогти їм впоратися із стресом, навчають людей першій допомозі, беруть участь в облаштуванні прихистків для ВПО та транспортують маломобільних людей з евакуаційних потягів.

Зараз стоїть питання підготовки людей до періоду холоду: забезпечення родин сезонним одягом, ковдрами, продуктами харчування тощо.

Share this post