Мобільна медична бригада Червоного Хреста України вже відвідала 26 віддалених населених пунктів в Кам’янець-Подільському районі та надала допомогу близько 1200 пацієнтам

Мобільна медична бригада Червоного Хреста України вже відвідала 26 віддалених населених пунктів в Кам’янець-Подільському районі та надала допомогу близько 1200 пацієнтам

Наприкінці травня 2022 року в Кам’янець-Подільському районі запрацювала шоста Мобільна медико-психологічна бригада Товариства Червоного Хреста України. Основне її завдання – надавати медико-психологічні послуги людям у віддалених населених пунктах області, де потрібна допомога первинній ланці медицини.

Відповідно до графіку Мобільна бригада виїжджає на локації, де проживають люди, які евакуювалися через війну та мають обмежений доступ до первинної медичної допомоги. Спеціалісти бригади надають комплекс медичних та психологічних послуг: огляд, консультаціїї, діагностику, у тому числі лабораторні аналізи та реєстрацію електрокардіограми, направлення до фахівців та безкоштовну видачу медичних препаратів, відповідно до призначень лікаря.

Усі послуги Мобільна бригада надає за місцем розміщення внутрішньо переміщених осіб безкоштовно та без попереднього запису. У складі Мобільної бригади працюють висококваліфіковані спеціалісти з великим медичним стажем роботи. Серед команди є медики, які також через війну переїхали жити до безпечніших районів країни та знайшли роботу у Товариства Червоному Хресті України.

За два місяці роботи Мобільна медична бригада відвідала 26 локацій Кам’янець-Подільського району та надала допомогу 1176 пацієнтам.

Проект «Мобільна медико-психологічна бригада Червоного Хреста України» працює у Хмельницькій області за підтримки Норвезького Червоного Хреста.

Share this post