На Луганщині впродовж місяця 90 людей літнього віку отримали послуги від соціальних помічників Червоного Хреста України

На Луганщині впродовж місяця 90 людей літнього віку отримали послуги від соціальних помічників Червоного Хреста України

Підопічні програми «Догляд вдома» Луганської обласної організації Товариства Червоного Хреста України – це самотні чи умовно самотні люди літнього віку, які потребують сторонньої допомоги по домогосподарству та у самообслуговуванні. Разом із соціальними помічниками вони разом готуються до настання періоду холоду, зокрема заздалегідь консервують огірки, помідори та інші овочі.

«Взимку прийдеш до мене і буду тебе пригощати», – запрошуючи в гості, каже Ванда Антонівна, одна з підопічних Ганни, соціальної помічниці Товариства Червоного Хреста України.

90 людей літнього віку та людей з інвалідністю в Луганській області впродовж місяця отримували послуги з догляду вдому від Товариства Червоного Хреста України. 21 соціальний помічник відвідують регулярно своїх підопічних, допомагають закуповувати й доставляти продукти і ліки, викупатися, приготувати їжу, прибратися.

Одна з найважливіших послуг – це допомога з оформлення різноманітних довідок, сплата комунальних платежів тощо, що самотнім літнім людям зовсім нелегко зробити самостійно. Більшість підопічних Товариства Червоного Хреста України роками не покидають своїх домівок, тому програма «Догляд вдома» – справжня й надійна підтримка для них.

Програма «Догляд вдома» реалізується у Луганській обласній організації Товариства Червоного Хреста України за фінансової підтримки Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

Share this post