У Житомирі Червоний Хрест України долучиться до будівництва житла для внутрішньо переміщених родин

У Житомирі Червоний Хрест України долучиться до будівництва житла для внутрішньо переміщених родин

Наразі у Житомирі зареєстровано понад 8,5 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Це велика кількість людей. Знайти для них усіх житло — нереальне завдання.

Голова міста Житомир та його заступниця, Голова Житомирської обласної державної адміністрації, представники Національного комітету Товариства Червоного Хреста України, Італійського Червоного Хреста та Житомирської обласної організації Товариства Червоного Хреста України провели робочу зустріч з приводу шляхів вирішення проблем житла для внутрішньо переміщених осіб. Незабаром розпочнеться будівництво «містечка» з 150 будинками для ВПО на площі в 6,5 Га. Поряд вже є 2 школи, дитячий садочок, магазини та інші необхідні об’єкти інфрастурктури, що зроблять проживання у цьому районі максимально комфортним.

«Містечко» складатиметься з будиночків, які будуть розраховані на постійне цілорічне проживання родин, площею кожен – 40-50 метрів квадратних, з усім необхідним всередині! В кожному такому будиночку зможуть проживати по 4-6 людей. На першому етапі планується зведення 40 будиночків. Сьогодні розпочався етап пошуку матеріалів для будівництва. Розраховують, що роботи з будівництва завершаться упродовж двох місяців.

Італійський Червоний Хрест, Червоний Хрест України та Житомирська обласна організація Товариства Червоного Хреста України активно долучаються до підтримки проекту з будівництва, зокрема у фінансуванні й будівництві будиночків для ВПО.

Share this post