Грошові виплати для внутрішньо переміщених осіб

Грошові виплати для внутрішньо переміщених осіб

 

Червоний Хрест України спільно з Міністерством соціальної політики за підтримки Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця реалізують програму грошових виплат для найвразливіших груп населення серед внутрішньо переміщених осіб.

Грошову підтримку у розмірі 6600 гривень зможуть отримати внутрішньо переміщені особи (ВПО) з вразливих категорій населення, дані яких є в Єдиній інформаційній базі даних про ВПО, які подали заявку на отримання допомоги через інформаційну платформу “єДопомога” – edopomoga.gov.ua.

Виплата допомоги здійснюватиметься у розмірі 2200 грн/місяць впродовж 3 місяців, щоб у загальній сумі людина отримала підтримку у розмірі 6600 грн. За наявністю необхідного фінансування термін може подовжитися й при цьому, можуть переглядатись критерії надання допомоги з огляду на потреби.

Допомога виплачується незалежно від отримання інших видів допомоги, зокрема виплати допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам.

Закликаємо громадян бути уважними й не натрапити на шахраїв, які нібито стають третіми особами на шляху отримання грошової підтримки. Наголошуємо, вся допомога надається Міністерством соціальної політики за попередньо складеним списком з числа вразливих верств населення ВПО, що подали заявку на отримання допомоги через інформаційну платформу “єДопомога”.

Червоний Хрест України не формує списки отримувачів допомоги й не видає цю грошову підтримку безпосередньо людям. Вся виплата надходить від Міністерства соціальної політики централізовано на вказаний при реєстрації через систему “єДопомога” рахунок, після формування списків та перевірки необхідних даних.

Share this post