Звернення Президента Червоного Хреста України

Звернення Президента Червоного Хреста України

Друзі, наразі ситуація в країні складна.
Ми розуміємо тривогу, яку кожен з вас відчуває, але зараз важливо не панікувати!
Користуйтесь даними лише з перевірених джерел інформації – через офіційні сторінки у соціальних мережах та на офіційних сайтах.

Наразі, у офісі Президента України зазначають, що ситуація контрольована:
▪️магазини забезпечені продуктами харчування;
▪️банківська система буде працювати, але будуть введені ліміти;
▪️паливо на заправках – є, але наразі вишикувались черги через панічні настрої населення;
▪️суттєвих перебоїв з електропостачанням – немає;
▪️суттєвих перебоїв з мобільним зв’язком – немає, окремі тимчасові перебої пов’язані з перевантаженням мереж, оскільки кожен намагається якомога частіше бути на зв’язку з рідними та близькими.

Нагадаємо, Червоний Хрест України, як складова найбільшого в світі гуманітарного руху допомагає людям, які постраждали внаслідок збройних конфліктів, стихійних лих, катастроф чи аварій, процесів міграції чи інших гуманітарних криз.

Керуючись принципами нейтральності й неупередженості, ми надаємо допомогу абсолютно всім постраждалим, не розрізняючи їх за расовою, релігійною, класовою ознакою або політичними переконаннями. Бо наша місія – полегшувати страждання людей і, в першу чергу тих, хто найбільше цього потребує.

Ми співпрацюємо із органами влади в якості незалежного партнера та надаємо допомогу уряду у сфері реалізації гуманітарної політики.

Якщо ситуація в країні загостюватиметься, Червоний Хрест України готовий до розширення своєї роботи. У районах, де доступ до медичних послуг буде обмеженим, волонтери та співробітники Червоного Хреста України забезпечуватимуть надання першої допомоги, організовуватимуть зв’язок та підвищуватимуть обізнаність про ризики для здоров’я на місцях тощо.

 

З повагою,

Президент Товариства Червоного Хреста України Микола Поліщук

Share this post