Діяльність патронажної служби на Луганщині

Діяльність патронажної служби на Луганщині

Патронажна служба Червоного Хреста України заснована в 1961 році. Служба здійснює догляд та соціально-побутове обслуговування за самотніми непрацездатними громадянами похилого віку, людьми з інвалідністю, ветеранами війни та праці.

Сьогодні діяльність служби продовжується завдяки підтримці партнерів. Зокрема, з 2017 року на Сході України впроваджено новий проєкт за сприяння Міжнародного Комітету Червоного Хреста, який дозволяє надалі надавати соціально-побутові послуги маломобільним і непрацездатним людям.

Так, за січень 2022 року на супроводі 27 патронажних сестер в 20 населених пунктах Луганської області знаходилась 151 людина похилого віку. В зимовий період така підтримка вразливих верств населення вкрай необхідна: допомога з опаленням, розчисткою снігу у дворі, закупкою продуктів, води, ліків тощо. Також патронажні сестри допомагають з приготуванням їжі, прибиранням в будинку та гігієнічними процедурами.

Для багатьох з підопічних відвідування патронажної сестри це не тільки допомога, але й душевна підтримка. Патронажні сестри стають друзями та близькими людьми, на яких щодня з нетерпінням чекають.

Share this post