Підписано Алгоритм взаємодії між Державною службою України з надзвичайних ситуацій і Товариством Червоного Хреста України

Підписано Алгоритм взаємодії між Державною службою України з надзвичайних ситуацій і Товариством Червоного Хреста України

Голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергій Крук та Генеральний директор Національного комітету Товариства Червоного Хреста України Максим Доценко підписали Алгоритм взаємодії між організаціями.

Основна місія Товариства Червоного Хреста України – допомога найбільш вразливішим верствам населення, у тому числі тим, хто постраждав від надзвичайних ситуацій. Наші співробітники і волонтери, Загони швидкого реагування одні з перших опиняються на місці події та, взаємодіючи зі службами порятунку, допомагають постраждалим.

Враховуючи спільні інтереси та місію – допомогти постраждалим, багаторічний досвід співпраці був розроблений Алгоритм взаємодії між співробітниками ДСНС України та волонтерами Червоного Хреста України. У документі зазначений порядок взаємодії та інформаційного обміну під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, пожеж чи небезпечних подій, а також проведення профілактичних заходів, спільних навчань та тренувань.

Алгоритм взаємодії також сприятиме визначенню ролі і місця Червоного Хреста України у системі цивільного захисту та в системі реагування на надзвичайні ситуації.

Share this post