За 2021 рік інструктори з першої психологічної допомоги навчили 456 осіб

За 2021 рік інструктори з першої психологічної допомоги навчили 456 осіб

Однин з ключових напрямків діяльності Товариства Червоного Хреста України на Сході країни – навчання місцевого населення навичкам надання Першої психологічної допомоги (ППД).

Лише за 2021 рік інструктори з ППД навчили 456 осіб. Працівники поліції, Державної служби з надзвичайних ситуацій України, суду, закладів освіти, місцевих та районних адміністрацій, громадських організацій, які проживають та працюють на лінії розмежування, отримують безцінні знання та уміння надавати першу психологічну допомогу в кризових ситуаціях.

Перша психологічна допомога – це, насамперед, набір навичок та знань, що використовують для допомоги людям, які перебувають у стані стресу через вплив кризових подій. Але, окрім цього, ППД – це також спосіб допомогти людям відчути спокій, шляхом надання емоційної підтримки.  

Як відзначають учасники тренінгів, навчання навичкам ППД стало для них запорукою впевненості в своїх силах під час подолання стресових ситуацій. Отримані навички допомагають зрозуміти, які краще слова вживати під час підтримки рідних та колег, надає розуміння та можливість краще впоратися з власним страхом при надзвичайних ситуаціях. Це реальна здатність ефективно допомогти та не нашкодити ще більше своїми діями. І, найважливіше, отримані навички є корисними у повсякденному житті, піклуючись про своїх найближчих.

Навчання населення надання першої психологічної допомоги є одним із стратегічних напрямків подальшого розвитку Товариства в сфері психосоціальної підтримки. Запит і потреба в подібному навчанні є досить високою, адже рівень стресу навіть у повсякденному житті постійно збільшується, а кризові події стаються завжди неочікувано і ніхто не знає, коли навички першої психологічної допомоги можуть знадобитись.

Навчитися надавати першу психологічну допомогу може кожен. Головне – це бажання!

Якщо у вашої організації є потреба в такому навчанні пишіть на pss@redcross.org.ua

 

Share this post