Програма першої допомоги пройшла міжнародну атестацію

Програма першої допомоги пройшла міжнародну атестацію

Червоний Хрест України отримав сертифікати атестації програм з першої допомоги від Глобального референc-центру Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця.

Товариство Червоного Хреста України, як провідний лідер з навчання навичок надання першої допомоги в країні, раз у 5 років проходить атестацію програм першої допомоги. Атестація дозволяє програмі тренінгу з першої допомоги відповідати останнім міжнародним рекомендацій Міжнародної Федерації Товариств Чероного Хреста і Червоного Півмісяця щодо надання першої допомоги та реанімації, які враховують роботу Міжнародного комітету зв’язку з реанімації (ILCOR). Це означає, що учасники тренінгу по завершенню навчальної програми з першої допомоги, отримують сертифікати міжнародного зразку, які будуть діяти протягом 3 років у 192 країнах світу.

Атестація відбувалася у два етапи. Під час першого етапу, технічного, відбувався збір та аналіз дійсних документів, програм та протоколів проведення тренінгів з першої допомоги на території країни. У другому етапі експерт Глобального референc-центру Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця здійснив візит до України, під час якого спостерігав за дотриманням програми з першої допомоги у проведенні тренінгів для населення. Так був здійснений моніторинг 12-годинного тренінгу з першої допомоги у Донецькій області для населення, яке проживає у пунктах уздовж лінії розмежування. Моніторинг 6- і 48-годинних тренінгів, а також методику навчання інструкторів навичкам проведення треніну з першої допомоги здійснювався у столиці.

Товариство Червоного Хреста України перше Товариство у Європі, яке найшвидше успішно склало всі етапи атестації та отримало сертифікати від Глобального референc-центру Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця. Це вказує, що наші програми відповідають міжнародним стандартам, згідно яким ми успішно проводили і будемо проводити тренінги з першої допомоги для мешканців України.

Дякуємо дружній команді Департаменту першої допомоги Національного комітету Товариства Червоного Хреста України, інструкторам та тренерам з першої допомоги за їх професіоналізм.

[pdf-embedder url=”https://redcross.org.ua/wp-content/uploads/2021/08/IFAA-Ukraine2021.pdf” title=”IFAA Ukraine2021″]

Share this post