“Мій порятунок” звертаються так до патронажних сестер літні люди

“Мій порятунок” звертаються так до патронажних сестер літні люди

«Моя паличка-виручалочка», «наше сонечко», «мій порятунок», – так називають патронажних сестер Червоного Хреста України самотні літні люди. У будь-який день тижня, незважаючи на погодні умови, патронажні сестри завжди поспішають на допомогу до своїх бабусь і дідусів.

У проєкті Луганської обласної організації Товариства Червоного Хреста України «Патронажна служба» працює 29 патронажних сестер. Вони підтримують і допомагають людям похилого віку, які через збройний конфлікт на сході України залишилися насамоті. У кожної з патронажних сестер є свої сім’ї: чоловіки, діти, онуки, батьки, про яких вони також піклуються. Але у серці кожної з них знайшлося ще місце для кількох літніх людей, рідні яких не можуть повернутися у додому через конфлікт.

Через стан здоров’я більшість з підопічних не справляється по господарству, у побуті, в приготуванні їжі і, навіть, у самообслуговуванні. Тому підтримка патронажних сестер для них дуже важлива. Але найвагомішим є тепле слово, спілкування та душевні розмови.

Підтримати діяльність Червоного Хреста України можна тут. 

Share this post