ТЧХУ брало участь у спільних з рятувальниками навчаннях

ТЧХУ брало участь у спільних з рятувальниками навчаннях

Товариство Червоного Хреста України брало участь у спільних з рятувальниками навчаннях для протидії та ліквідації наслідків лісових пожеж

За даними ДСНС України з початку 2021 року на території України вже сталося понад 70 лісових пожеж та майже 9 тисяч займань на відкритих ділянках місцевості. Аби не допускати розвитку масштабних лісових пожеж на території Микільського лісництва КП «Дарницьке лісопаркове господарство» відбулися спеціалізовані навчання для 14 київських рятувальних і комунальних служб з протидії та ліквідації наслідків лісових пожеж.

Під час навчань було залучено 18 одиниць техніки та близько 80 осіб. Згідно сценарію навчання, на території лісового масиву в результаті розведення багаття в недозволеному місці виникла пожежа. За допомогою квадрокоптера рятувальники провели повітряну розвідку та розпочали гасіння пожежі за допомогою спеціалізованої техніки. Волонтери Загону швидкого реагування розгорнули медичний пункт та намет для забезпечення гарячим харчуванням на 100 осіб. Разом з іншими рятувальними і комунальними службами червонохрестовці допомагали у порятунку потерпілих від пожежі та надавали першу допомогу.

 

Share this post