За лютий 29 патронажних сестер здійснили догляд за 169 літніми людьми

За лютий 29 патронажних сестер здійснили догляд за 169 літніми людьми

За лютий 29 патронажних сестер здійснили догляд та соціально-побутове обслуговування 169 людей літнього віку у 20 населених пунктах.

Люди, якими опікуються патронажні сестри, не виходять з дому, до них рідко приходять сусіди. Спілкування і візити наших представників стають для самотніх людей єдиною можливістю поспілкуватись та поговорити.

Протягом лютого 2021 року в рамках проєкту «Патронажна служба», який реалізовується в Луганській обласній організації Товариства Червоного Хреста України, патронажні сестри допомагали людям похилого віку пережити холодні часи: заносили дрова, вугілля і воду в їх домівки, розчищали сніг у дворах. Також приносили продукти харчування та ліки, готували їжу і прибирали вдома. Патронажні сестри приділяли увагу індивідуальному догляду: допомагали із заміною білизни та під час купання.

Багато часу та сил патронажні сестри витратили, вирішуюючи питання, пов’язаних з наданням побутових послуг, організацією отримання у лікарів безкоштовних рецептів на лікування тощо.

В лютому були проведені моніторингові візити до Новоайдарського району в селища Кримське і Трьохізбенка та до міста Лисичанськ.

 

Share this post