На Луганщині ТЧХУ розпочало програму медико-соціальної підтримки вразливих груп населення

На Луганщині ТЧХУ розпочало програму медико-соціальної підтримки вразливих груп населення

На Луганщині Товариство Червоного Хреста України розпочало програму соціальної та медичної підтримки вразливих груп населення.

Унікальний підрозділ професіоналів – мобільна бригада Товариства Червоного Хреста України – робить медико-діагностичну допомогу доступною для населення, яке постраждало від збройного конфлікту і знаходиться в населених пунктах із обмеженим доступом до медичних послуг.

Сотні пацієнтів матимуть можливість отримати швидкий доступ до спектру терапевтичних обстежень: реєстрації електричної активності серця (ЕКГ), виміру рівня глюкози крові, ультразвукової діагностики в умовах сільських медпунктів. Це можливо завдяки оснащенню мобільних медичних бригад портативною діагностичною апаратурою, швидким доступом до віддалених сіл і команди професіоналів.

Кваліфікована медична сестра здійснюватиме соціально-побутове обслуговування населення Луганщини, зокрема: індивідуальний догляд, допомогу в побуті, здійснення медичної допомоги за призначенням лікаря. Приділятиме увагу в першу чергу самотнім непрацездатним громадянам похилого віку, особам з інвалідністю, ветеранам війни та праці, прикутим до ліжка та важкохворим пацієнтам.

Діяльність мобільної медичної бригади та медичної сестри здійснюватиметься у тісній співпраці з центрами первинної медико-санітарної допомоги Новоайдарського та Попаснянського районів. Надання соціально-побутових та медико-діагностичних послуг населенню Луганської області відбуватиметься у рамках «Програми солідарності COVID-19 на 2020–2022 рр.» за фінансової підтримки Європейського Союзу та організації «Людина в біді» (People in Need PIN).

Share this post