“Торбинка доброти” – допомога пенсіонерам Бахмута від Червоного Хреста

“Торбинка доброти” – допомога пенсіонерам Бахмута від Червоного Хреста

Світло у квартирі, коли вечоріє, пенсіонер Юрій Кузьменко не вмикає. Електропостачання відключили 4 роки тому, за борги. Чоловік пережив інсульт, пересувається на інвалідному візку. Після смерті дружини, залишився один.

“Сиджу, дивлюсь у вікно. Різні думки в голову лізуть, що і жити не хочеться…”, — розповідає Юрій.

Єдиним дозвіллям, каже чоловік, для нього є книги. Але через відсутність світла, читати їх він може лише вдень.

“Ще до шостої вечора я читаю, поки видно. А потім все…”, — каже Юрій.

Купити продукти та ліки, прибрати у квартирі Юрію допомагає патронажна сестра Товариства Червоного Хреста України, яка приходить до нього через день.

Юрію привезли крупи, олію, фрукти, мийні засоби. Він — один із чотирьох підопічних, для яких учні зібрали так звані “Торбинки доброти”.

“Без них я не знаю, як би я був, дуже дякую що вони є”, — додає чоловік.

Відвідують благодійники й родину Володимира та Алли Скабьолко. Чоловік має інвалідність. Алла — все життя працювала вчителем. Піклуватися про подружжя нікому.

“Дуже велику справу роблять. Без нього (соцпрацівника — ред.) ми сиділи, навіть хліба не було як купити”, — каже Володимир.

Як розповіла Суспільне Донбас спеціалістка Бахмутської міськрайонної організації Товариства Червоного Хреста України Ольга Кривошеєва, щоб зібрати “Торбинки доброти”, залучають всіх охочих.

“Ми залучаємо всіх небайдужих громадян нашого міста. Це і приватні особи й школярі, і студенти. Зібрали ці “Торбинки доброти” в першу чергу для наших підопічних. Наші підопічні — це люди умовно самотні, які потребують допомоги”, — каже Ольга.

Волонтери та працівники Бахмутської організації Товариства Червоного Хреста України планують зробити акцію “Торбинка доброти” регулярною.

 

Share this post