Червоний Хрест України допомагає подолати наслідки масштабної пожежі на Луганщині

Червоний Хрест України допомагає подолати наслідки масштабної пожежі на Луганщині

Співробітники та волонтери Луганської обласної організації Товариства Червоного Хреста України від початку надзвичайної ситуації надали допомогу більш ніж 200 постраждалим, яких рятувальники евакуювали під час пожежі в Луганській  області. Зокрема:
  • надавали першу допомогу і першу психологічну допомогу постраждалим;
  • допомагали працівникам двох шкіл Сєвєродонецька приймати, реєструвати та розміщати постраждалих людей;
  • організували дитячий куточок психосоціальної підтримки для дітей, постраждалих від пожеж сімей;
  • в місцях евакуації розмістили плакати з розшуку втрачених родинних зв’язків;
  • передали в гуртожиток ВПУ № 24 м. Сєвєродонецька гігієнічні набори та комплекти постільної білизни, а до Лисичанську – ковдри та постільну білизну;
  • у Станично-Луганському районі місцевою районною організацією надали першу психологічну допомогу 40 постраждалим та забезпечили їх продуктовими наборами. Також провели опитування щодо потреб першої необхідності;
  • приймали та сортували необхідний одяг, засоби гігієни, продукти харчування та питну воду;
  • за підтримки Національного комітету Червоного Хреста України забезпечували рятувальників та постраждалих засобами індивідуального захисту, санітайзерами, рукавичками з метою уникнення поширення COVID-19. Крім того, постраждалим надано 500 комплектів постільної білизни та 500 ковдр.

Загін швидкого реагування Луганської обласної організації Товариства Червоного Хреста України транспортував до пунктів надання допомоги та тимчасового проживання 15 маломобільних людей. Для покращення координації роботи волонтери розділилися на декілька оперативних груп: логістичну, інформаційну та реєстраційну. Донецька обласна організація Товариства Червоного Хреста України підключилася до допомоги і підготувала набори посуду для постраждалих.

Триває робота волонтерів Червоного Хреста України у пошуках тимчасового або постійного притулку для тих постраждалих, чиї будинки згоріли у пожежі. Також продовжується постійний моніторинг потреб постраждалих і рятувальників. Сьогодні з постраждалими працює мобільна бригада Луганської Обласної організації Товариства Червоного Хреста України. Завтра планується безпосереднє реагування у селах, які постраждали під час пожеж, а саме – адресна доставка першонеобхідного.

Нагадаємо, 30 вересня та 1 жовтня вздовж лінії розмежування виникло 8 масштабних осередків лісових пожеж. Найбільш складна ситуація зафіксована від Станиці-Луганської до Сєверодонецька, де пожежі набули загрозливого характеру і охопили 32 населених пункти. Внаслідок пожеж загинуло 9 осіб та госпіталізовано 17 чоловік. Евакуйовано 150 людей. За попередніми оцінками орієнтовна площа пройдена вогнем складає понад 13 тис. гектарів.

Допомогти може кожен, зробивши благодійний внесок. Для цього потрібно лише відправити SMS-повідомлення на номер 88033. Вартість благодійного SMS-повідомлення ‒ 20 гривень.
Або зробити благодійний внесокredcross.org.ua/donate

 

           

Share this post